Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Partizan i Vojvodina hoće više i bolje nego u prvom kolu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2023 14:44
Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Partizan i Vojvodina hoće više i bolje nego u prvom kolu MN Press

Fudbaleri Vojvodine i Partizana večeras u Novom Sadu igraju derbi utakmicu druge runde Mozzart Bet Superlige Srbije (19.00, TV Arena 1 Premium), s istim viljem - da svoje navijače obraduju prvom pobedom u novoj sezoni najvišeg takmičarskog ranga domaćeg fudbala. 

Domaćini imaju razlog više da "kidišu" na crno-bele, jer su prošlog vikenda prošli kao bosi po trnju na gostovanju braniocu titule Crvenoj zvezdi, a onda ovog četvrtka završili kratku epizodu u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

"Utakmica sa Partizanom dolazi u delikatnom trenutku, ali od prvog meča otkad smo došli u klub, imali smo težak raspored. Posle ove utakmice protiv APOEL-a još više sam uveren u uspeh, ukoliko budemo ponovili igru iz prvog poluvremena. Partizan je jači u odnosu na prošlu sezonu i dovođenjem napadača Mateusa i desnog krila Severine, uz igrače koji su tu odranije, za nijansu su kvalitetniji tim. Ako budemo u meč ušli dobro energetski kao i četvrtak, verujemo da možemo da ostvarimo pobedu", optimista je trener "lala" Radoslav Batak, jer je video pozitivne elemente u igri svog tima u oba meča sa Kipranima.

"Parni valjak" nije zaustavljen na otvaranju SLS, ali nije ni uzeo sva tri boda protiv viceprvaka TSC-a, iako je bio bliži slavlju u neverovatnom meču u Bačkoj Topoli. Ovog puta bi da spoje lepo i korisno, odnosno nemaju razloga da se žale na suđenje kao što je to bio slučaj posle prethodnog duela sa vojvođanskim protivnikom.

"Želeo bih da sudije budu u poslednjem planu, da se o njima ne priča, već da najvažnije akteri budu igrači i publika. A sudije da dele pravdu. Razumljivo, greše i oni, samo da nije zlonamerno. Grešim i ja, svi grešimo, ljudi smo, sve je u redu dok ne narušava interes fudbala", tako je pred put u Novi Sad pričao Partizanov strateg Igor Duljaj. 

Mozzart Superliga, 2. kolo

Četvrtak

Radnički Niš - TSC 0:3 (0:0)
/Ćirković 64, Rakonjac 84, Kuveljić 90/

Subota

Javor - Novi Pazar 3:1 (1:0)
/Gigić 13, Obradović 47, Kembel 51 - Adešinja 56/

Železničar - Mladost 0:2 (0:2)
/Sremčević 14, Milošević 36/

Nedelja

Crvena zvezda - Napredak 16.55 (TV Arena 1 Premium)

Radnički 1923 - Čukarički 17.00 (TV Arena 1 Premium)

Vojvodina – Partizan 19.00 (TV Arena 1 Premium)

IMT - Voždovac 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak 

Radnik - Spartak 18.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore