Superliga Srbije

Derbi u Topoli opravdao sva očekivanja: Kiša golova, dva promašena penala i pogodak TSC-a u dubokoj nadoknadi za 3:3!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2023 23:01
Derbi u Topoli opravdao sva očekivanja: Kiša golova, dva promašena penala i pogodak TSC-a u dubokoj nadoknadi za 3:3! MN Press

Ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas uzbudljiva sezona u MozzartBet Superligi. Posle zanimljivih utakmica na Banovom Brdu i Subotici, drama nije izostala danas ni u Bačkoj Topoli, gde je TSC golom Nemanje Stojića stigao do boda protiv Partizana i to na spektakularan način u dubokoj nadoknadi - 3:3 (2:2).

Za razliku od uvodnog dela prvog poluvremena, Partizan je pokazao daleko bolju sliku u drugih 45 minuta. Uprkos poništenom golu Momira Ilića i promašenom penalu Bibarsa Natha, uspeo je da se konsoliduje na terenu i dođe do novog preokreta preko Mateusa Saldanje u 79. minutu. Ali, je platio danak u gotovo poslednjem minutu, kada je lošu postavku u odbrani crno-belih iskoristio Nemanja Stojić.

Bek Topoličana nadvisio je svog čuvara posle kornera Martina Mirčevskog i u stilu pravih golgetera poslao loptu iza nemoćnog Nemanje Stevanovića za konačnih 3:3! Na kraju, derbi u Bačkoj Topoli opravdao je sva očekivanja, a po prikazanoj igri, podela bodova je možda i najrealniji ishod.

Od samog početka utakmice u Topoli videli smo uzbuđenja na obe strane. Najpre se TSC našao u izglednoj prilici, kada su pokušali Stanić i Đakovac, ali je Stevanović na golu izašao kao pobednik iz tih duela, da bi potom probao i Menig na drugoj strani, međutim pogodio je samo spoljni deo mreže.

Ispostavilo se da je to samo uvertira za ono što nas očekuje u nastavku, a nepuna dva minuta kasnije, TSC je poveo. Bila je to još jedna tečna akcija domaćina sa leve strane, lopta je stigla do Cvetkovića, koji je istu prosledio do usamljenog Antonića na vrhu kaznenog prostora - 1:0.

Posle dužeg zatišja, gde smo gledali ravnopravnu borbu na sredini terena uz nešto veću Beograđana , stiglo je izjednačenje gostujučeg tima u 37. minutu, a strelac je bio Natho, koji je sjajno iskostio višak prostora sa 16 metara.

Samo tri minuta kasnije, Partizan je došao do potpunog preokreta. I to posle nove greške rivala. Severina je na sredini terena uzeo loptu Čalušiću i povukao akciju, Natho je sa boka poslao u peterac, a posle majstorskog poteza Nikolića, lopta je došla do usamljenog Belića - 1:2.

Sve je potom odavalo utisak da će se sa tim rezultatom otići na odmor, ali je posle isteka nadoknade vremena, Kanute je napravio nesmotren faul nad Stanićem u svom kaznenom prostoru. A, sudija je posle reakcije iz VAR sobe pokazao na "belu tačku", odakle je Đakovac pogodio za 2:2.

Trener Partizana Igor Duljaj nije pravio izmene na poluvremenu, ali je ipak morao da izbaci Belića početkom drugog dela igre, pošto se požalio na povredu kolena. A, uz Šćekića u igru je ušao Saldanja, koji je odmah iznudio penal. Njega je zaustavio golman TSC-a, a najstrožio kaznu nije uspeo da realizuje Natho, koji je od dolaska u Beograd promašio drugi penal u Partizanovom dresu. Šutirao je mlako, neubedljivo, po sredini gola, gde se dobro postavio Ilić.
 

Samo sedam minuta kasnije, novo uzbuđenje u Topoli i novi jedanesterac. Ovaj put dosuđen za TSC, a za razliku od finiša prvog poluvremena, šut Đakovca, brani Stevanović!

Kazna je za ovaj promašaj odmah usledila na drugoj strani, posle Pantićevog kornera. Lopta je stigla u peterac, gde se u gužvi najbolje snašao Saldanja.

A, onda šok! Taman kada se očekivao kraj utakmice, TSC je izborio korner, a posle ubacivanja iz ugla najbolje se snašao Nemanja Stojić, za konačnih 3:3!

TSC - PARTIZAN 3:3 (2:2)

 

/Antonić 12, Đakovac 45 pen, Stojić 90+6 - Natho 40, Belić 43, Saldanja 79/

TSC Arena u Bačkoj Topoli

Gledalaca: 3.800

Sudija: Milan Mitić (Leskovac)

Žuti kartoni: Ćalušić, Cvetković, Stojić, Petrović (TSC) Nikolić, Kalulu (Partizan).

Crveni karton: Kalulu u 90. minutu.

TSC (3-5-2): Ilić 6,5 – Antonić 7 (od 85. Mirčevski -), Stojić 7, Ćalušić 6 – Cvetković 7, Kuveljić 6,5 (od 60. Radin 6,5), Đakovac 7, Stanić 6,5 (od 60. Rakonjac 6), Petrović 6,5 – Jovanović 6, Pantović 6 (od 75. Ćirković).

Partizan (4-2-3-1): Stevanović 7 – Filipović 6, Marković 6,5, Ilić 6, Antić 6 – Belić 7 (od 53. Šćekić 6), Kanute 6,5 (od 74. Baždar -) – Severina 7 (od 53. Kalulu 5), Natho 7,5 (od 70. Pantić 6), Menig 6 – Nikolić 6 (od 53. Saldanja 7,5).

Mozzart Bet Superliga Srbije, 1. kolo:

Subota

Čukarički - Radnički Niš 2:0 (0:0)
/Badamosi 52, Ndijaje 90+/

Spartak - IMT 2:1 (1:1)
/Djurasović 43, Hristić 63 - Luković 15/

TSC - Partizan 3:3 (2:2)

/Antonić 12, Đakovac 45+5, Stojić 90+6 - Natho 40, Belić 43, Saldanja 79/

Voždovac - Javor 0:0

Nedelja

Novi Pazar – Radnički 1923 18.55 (TV Arena sport 2)

Napredak – Železničar 18.55 (TV Arena sport 1)

Crvena zvezda – Vojvodina 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Mladost Lučani – Radnik 19.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore