Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Crvenu zvezdu zanima samo ceo "plen", Napredak se nada čudu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2023 10:06
Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Crvenu zvezdu zanima samo ceo "plen", Napredak se nada čudu FK Crvena zvezda

Na otvaranju Mozzart Bet Superlige Srbije 2023/2024, fudbaleri Crvene zvezde "zgromili" su Vojvodinu na svom terenu, svodeći derbi na mrtvo slovo na papiru, a po istom scenariju bi odbranu šampionske krune da nastave i u današnjem meču sa Napretkom, prvobitno zakazanom za subotu a onda zbog nevremena u Beogradu pomerenog na danas (16.55, TV Arena 1 Premium). 

Prosto, razlika u kvalitetu i budžetu je tolika da bi sve osim rutinske pobede crveno-belih bila prorazredna senzacija, ali u taboru sigurnog učesnika grupne faze dolazeće Lige šampiona ništa ne žele da prepuste slučaju. Još manje da omalovaže Kruševljane, bez obzira što su ih redovno dobijali i kada nisu u svojim redovima imali ovoliki broj odličnih stranaca.

"Moj posao je da što bolje pripremim ekipu, znam da svi očekuju da postignemo tri gola u prvih 10 minuta, ali to nas dodatno motiviše. Ne bih mnogo o protivniku, analizirali smo, gledali smo i prethodnu utakmicu i utakmice pre toga. Dobro smo spremili ekipu", naveo je Zvezdin trener Barak Bahara, koji u protokol utakmice ne može da stavi dvojicu važnih vezista - Marka Ivanića (povreda) i Aleksandra Kataija (u fazio oporavka).

Na drugoj strani, Napretku niko ne može da oduzme sportsko pravo da se bori svim silama i nada čudu, ma koliko i sami "čarapani" bili svesni da su im šanse za otkidanje bod(ova) domaćinu svedene na domen teorije.

"Verujem da će igrači, kao grupa, u utakmici protiv izuzetnog domaćina, dati maksimum. Sa nestrpljenjem čekamo beogradski meč, svesni snage ultra kvalitetnog rivala, ali imamo pravo da verujemo da možemo da se odupremo na kvalitetan način ako svako preuzme odgovornost za svoju ulogu na terenu", reči su šefa struke gostujućeg tima Dragana Perišića, koji je na startu prvenstva pretrpeo neočekivan poraz od Železničara. 

 

Mozzart Superliga, 2. kolo

Četvrtak

Radnički Niš - TSC 0:3 (0:0)
/Ćirković 64, Rakonjac 84, Kuveljić 90/

Subota

Javor - Novi Pazar 3:1 (1:0)
/Gigić 13, Obradović 47, Kembel 51 - Adešinja 56/

Železničar - Mladost 0:2 (0:2)
/Sremčević 14, Milošević 36/

Nedelja

Crvena zvezda - Napredak 16.55 (TV Arena 1 Premium)

Radnički 1923 - Čukarički 17.00 (TV Arena 1 Premium)

Vojvodina – Partizan 19.00 (TV Arena 1 Premium)

IMT - Voždovac 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak 

Radnik - Spartak 18.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore