Superliga Srbije

Strateg Nišlija pred TSC: Pobeda će doći, ako budemo verovali u naš kvalitet

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2023 20:48
Strateg Nišlija pred TSC: Pobeda će doći, ako budemo verovali u naš kvalitet MN Press

Debi pred domaćim navijačima u novoj sezoni, Radnički će imati na utakmici 2. kola MozzartBet Superlige u Nišu, kada će sutra od 17:55 časova (Arena 2 Premium) ugostiti TSC. 

Ekipa iz Bačke Topole remizirala je sa Partizanom 3:3 u prvom kolu posle  izuzetno neizvesne završnice, dok su Nišlije, uprkos solidnoj igri protiv Čukaričkog, poraženi na Banovom brdu 2:0.

Sada će imati priliku za popravni, a u goste im stiže vicešampion Srbije iz prethodne sezone. Šef stručnog štaba Radničkog Nikola Trajković počeo je konferenciju pred ovaj duel biranim rečima.

"Očekuje nas rival koji će biti predstavnik Srbije u grupnoj fazi UEFA takmičenja. Sama ta činjenica dovoljno govori o njihovom kvalitetu, snazi i organizovanosti. Svakog protivnika respektujemo, ali samo do sudijskog zvižduka i početka utakmice, to stalno ponavljam i razgovaram sa igračima. Ukoliko ponovimo našu igru od 20. minuta do kraja meča sa Čukaričkim, verujem da mi sutra pobeđujemo.", rekao je Trajković i dodao:

"TSC je organizovana ekipa sa odličnim trenerom. Pratio sam njegov rad i ranije, jedan je od najtalentovanijih trenera ne samo u Srbiji, već i šire. Njegova sreća je što radi u klubu koji to prepoznaje, ima strpljenja i daje mu prostora da implementira šta želi. Kao ekipa znaju šta hoće na svakom delu terena, igraju sličan sistem našem – 3-4-3, tako da bi to trebalo da bude utakmica sistem na sistem. Imaju veliko samopouzdanje, veruju u to što rade. Imaju brze igrače, napadaju prostore, dubine… Zapravo, sve ono što bih ja voleo da Radnički igra i kako da izgleda, TSC je već sada na tom nivou."

Osvrnuo se i na duel sa Brđanima.

"Verovatno pod stresom svega što se dešavalo prethodne sezone, naši igrači su jako bojažljivo ušli u meč. Kada su osetili da mogu da igraju, počeli su da igraju svoju igru. Ono što mene kao trenera brine, baš u tom periodu između 20. i 90. minuta, kada smo mi možda bili bolji rival, mi smo utakmicu izgubili. Nismo je izgubili u prvih 20, kada je Čukarički bio dominantan. Tih 70 minuta dovoljan je pokazatelj igračima da mogu da se nose sa svima."

Psihološki momenat njegovog tima igraće veliku ulogu u sutrašnjoj utakmici.

"Potrebno je da verujemo u ovo što radimo, u svoj kvalitet, to stalno ponavljam igračima. Oni igraju u klubu velike tradicije, najviši stepen takmičenja u državi koja ima pet predstavnika u Evropi. Radio sam u Švedskoj, gde su bolji uslovi, ali rang njihove lige nije 11. u Evropi. Kad igrači ubede sebe da mogu, pobeda će doći. Da sam ja uspeo da prensesem na njih koliko sam ja verovao u pobedu nad Čukaričkim, mi bismo taj meč dobili, kvalitet sigurno imamo", zaključio je Trajković.