Superliga Srbije

Otvorenog garda na Crvenu zvezdu: U Vojvodini tvrde da nemaju strahopoštovanje prema šampionu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2023 16:25
Otvorenog garda na Crvenu zvezdu: U Vojvodini tvrde da nemaju strahopoštovanje prema šampionu MN Press

Fudbaleri Vojvodine dolaze Crvenoj zvezdi na njen stadion "Rajko Mitić", u sutrašnjem meču prvog kola Mozzart Bet Superlige Srbije 2023/2024. (20.00, TV Arena 1 Premium), a jedan od pomoćnih trenera, Bojan Neziri, tvrdi da "lale" ne dolaze u Beograd da bi samo statirali protiv osvajača šest poslednjih prvenstava.

Naprotiv, prema rečima nekadašnjeg igrača novosadski crveno-beli imaju ozbiljne planove i očekivanja od loptanja sa moćnim sastavom izraelskog trenera Baraka Bahara

"Utakmica sa Zvezdom predstavlja za nas veliki izazov, kao i svaki derbi na „Marakani“. Idemo tamo otvorenog garda, da se pokažemo u najboljem svetlu protiv renomiranog protivnika. Novi trener Zvezde promenio je pola sastava, za kratko vreme uspeo je da napravi velike stvari. Poštujemo ih, ali ne idemo sa strahom. Utakmice sa Zvezdom su poseban motiv i za sve naše igrače da se dokažu na pravi način pred ispunjenim tribinama", rekao je Neziri, kog je njegov šef Radoslav Batak delegirao za današnji susret sa pripadnicima "sedme sile".

Kao i pred svaku utakmicu, trenerima lakne ako su im svi igrači zdravi, pravi i orni. Pogotovo ako su pre toga imali teško gostovanje na Kipru, u okviru kvalifikacija za Ligu konferencije, kao što je to slučaj sa Vojvodinom. 

"Tokom popodnevnog treninga moramo videti sa lekarskim timom, jer se određeni broj igrača požalio na sitne nelagode nakon utakmice sa APOEL-om. Više ćemo znati tek posle večerašnjeg treninga kako će izgledati naš početni sastav, ali sigurno da će biti promena. Šansu će dobiti neki mladi igrači da se dokažu, ali mi verujemo u njih i svi koji dobiju šansu treba da je iskoriste maksimalno".

Neziri priča i razmišlja o Crvenoj zvezdi, ali kao i ostali na "Karađorđu" ima u malom mozgu revanš sa APOEL-om. 

"Očekujemo da će se Malbašić i Kajević vratiti za utakmicu protiv APOEL-a. Počeli su da treniraju, tako da postoje naznake da će do revanša biti potpuno spremni. Opet kažem, utakmica sa Zvezdom je sutra, ali nam je u podsvesti i revanš sa Kipranima, jer smo u drugom poluvremenu pokazali dobru igru i da svakom protivniku možemo da napravimo problem, baš kao što verujemo da možemo i sutra Crvenoj zvezdi. Mi uvek želimo da se nadigravamo, jer je to naša trenerska filozofija. Tako želimo da igramo i sutra u Beogradu, ali i u četvrtak protiv APOEL-a, gde čitava sportska javnost očekuje da vidi pravu Vojvodinu", zaključio je bivši mladi reprezentativac naše zemlje.