Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga Srbije na Areni: TSC i Partizan u Bačkoj Topoli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2023 12:20
Mozzart Bet Superliga Srbije na Areni: TSC i Partizan u Bačkoj Topoli MN Press

Nova sezona Mozzart Bet Superlige Srbije počinje danas, a već u prvom kolu imaćemo priliku da gledamo dva derbija. Prvi je na programu danas od 21.00 (TV Arena 1 Premium) kada će Partizan u Bačkoj Topoli gostovati TSC-u, dok je drugi u nedelju od 20.00 (TV Arena 1 Premium) kada će Crvena zvezda na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Vojvodinu.

Fudbaleri Partizana su tokom priprema odigrali četiri prijateljske utakmice, gde su ostvarili dve pobede (Pesnica i Drava Ptuj) i dva poraza (Bohemijans i Šturm). 

U odnosu na prošlu sezonu, crno-beli su značajno promenili igrački kadar. Naime, ekipu Igora Duljaja su napustili Aleksandar Popović, Slobodan Urošević, Ljubomir Fejsa, Igor Vujačić, Rikardo Gomeš, Patrik Andrade, Hamidu Traore, Milan Lukač i Vanja Vlahović. Ipak, bilo je i dolazaka, te Partizan deluje da bi u napadu mogao biti još opasniji u odnosu na prethodni takmičarski ciklus:

Aleksandar Jovanović (Apolon), Aranđel Stojković (TSC), Nikola Antić (Himki), Aleksandar Šćekić (Hapoel Haifa), Frank Kanute (Briž), Ksander Severina (Den Hag), Nemanja Nikolić (Vojvodina), Aldo Kalulu (Sošo) i Mateuš Saldanja (Džef junajted).

 

 

Šef struke "parnog valjka", Igor Duljaj, je uoči utakmice sa TSC-om istakao da je u pitanju odličan tim sa ambicioznim trenerom:

"Teško je igrati prvu utakmicu protiv vicešampiona, odličan je to tim, sa ambicioznim trenerom, koji voli da igra fudbal. Tamo je uvek bilo dosta golova. Ukoliko ne budemo imali podršku navijača, biće nam veoma teško. Po onom što sam video, ipak, znam da će ih sutra biti u velikom broju. Pozivam ih da dođu, bez njih ne možemo da ostvarimo ono što želimo", poručio je Duljaj.

Sa druge strane, vicešampion Srbije, TSC je tokom pripremnog perioda odigrao šest utakmica, na kojima je imao učinak od dve pobede (Voždovac i Celje) i četiri poraza (Šturm, Kisvarda, Sremska Mitrovica i Crvena zvezda).

U odnosu na prošlu sezonu ekipa Žarka Lazetića, bar po imenima, ne deluje ništa jače, već je u najmanju ruku ista kao i prošle sezone s obzirom na to da su ekipu napustili sjajni Petar Ratkov (RB Salcburg) i Luka Ilić (Troa), a pored njih nema ni Nenada Filipovića (Čukarički), Nikola Bursać (Vizela), Abdul Rašid Fuseini (slobodan igrač), Jug Stanojev (slobodan igrač), Stefan Vukić (Vojvodina), Slobodan Stanojlović (Napredak), Nemanja Krsmanović (Teplice), Adrian Seke (istekla pozajmica).

Ipak, u Bačkoj Topoli je bilo i dolazaka: 

Nikola Simić (Vojvodina), Jovan Vlalukin (RFS), Nikola Kuveljić (Visla Krakov), Miloš Pantović (Voždovac), Petar Stanić (Crvena zvezda), Lazar Mićić (Loznica), Bence Šoš (Debrecen), Aleksandar Ćirković (Krila Sovjetov, pozajmica), Uroš Milovanović (Sporting Hihon, pozajmica), Marko Rakonjac (Lokomotiva Moskva, pozajmica).

 

 

Šef struke srpskog vicešampiona, Žarko Lazetić, naglasio je da je pred TSC-om veliki izazov na samom početku prvenstva u utakmici protiv jednog od najboljih domaćih klubova:

"Iako je početak prvenstva odložen, uvek nam uvek treba još malo vremena za rad pred prvo kolo koje sa sobom nosi određenu neizvesnost, a pogotovu kada je protivnik Partizan. Ne verujem da je iko u optimalnoj formi, pa nismo ni mi. Ipak zadovoljni smo što počinju prvenstvene utakmice za koje smo se spremali i koje su nam nedostajale. Raduje nas pozitivni naboj i trema pred mečeve, a kod igrača se oseća dobro raspoloženje. U timu još uvek postoji određena polueuforija zbog dobrog rezultata koji smo napravili prošle sezone i iz nje ćemo pokušati da izvučemo najbolje da novu sezonu započnemo kako treba", izjavio je Lazetić.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 1. kolo:

Subota

Čukarički - Radnički Niš 18.55 (TV Arena 1 Premium)

Spartak - IMT 18.55 (TV Arena 2 Premium) 

TSC - Partizan 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Voždovac – Javor 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Nedelja

Novi Pazar – Radnički 1923 18.55 (TV Arena sport 2)

Napredak – Železničar 18.55 (TV Arena sport 1)

Crvena zvezda – Vojvodina 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Mladost Lučani – Radnik 19.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore