Superliga Srbije

Degenek po treći put na Marakani: Možda nekima deluje nerealno, ali ja očekujem da prođemo grupu u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2023 15:30
Degenek po treći put na Marakani: Možda nekima deluje nerealno, ali ja očekujem da prođemo grupu u Ligi šampiona FK Crvena zvezda

Reprezentativac Australije, Miloš Degenek, zvanično je postao novi-stari fudbaler Crvene zvezde, te je danas promovisan na stadionu "Rajko Mitić".

Iskusni defanzivac je crveno-beli dres već nosio u dva navrata i za to vreme se tri puta okitio titulom šampiona Srbije uz jedan trofej Kupa, a treći dolazak na "Marakanu" bio je velika želja šefa stručnog štaba, Baraka Bahara:

"Hvala svima što ste došli. Izuzetno mi je drago što sam opet ovde, Crvena zvezda se ne odbija. Pogotovo kada me je gospodin Bahar pozvao da dođem, morao sam da se odazovem i prihvatim i moju i njegovu želju. Izuzetno mi je drago zbog mene i moje porodice, jer ja i Zvezdu i Marakanu smatram porodicom. Želja za dokazivanjem je prisutna, da nekako bude još bolje nego što je bilo i u prvom i u drugom mandatu", istakao je Degenek, pa nastavio:

"Za mene je uspeh da Zvezda ne završi grupnu fazu već u decembru, već da prođemo kao prvi, drugi ili treći. Koliko vidim klub je spreman da se bori za prvo i drugo mesto, video sam kako su igrali u Rusiji. Liga šampiona naravno jeste van svakog nivoa, ali ipak fudbal je fudbal. Verujem u nešto što deluje nemoguće, ali za mene jeste moguće, jer da nije tako ja ne bih došao. Svi misle da će biti jako teško i da će biti blamiranja, ali ja ne bih došao da mislim slično", samouveren je Degenek.

 

 

Iskusni štoper je potom istakao kako je Barak Bahar pokušao da ga dovede u Makabi prošle godine:

"Gospodin Bahar je mene želeo još dok je bio u Makabiju, meni to u tom momentu nije bilo realno iz nekog poštovanja prema klubu koji volim najviše na svetu. On mene izuzetno ceni još od tad, sada je drugačije, radimo zajedno, pa ćemo videti gde me vidi. Da l će to biti levi ili desni štoper ili u sredini to će biti njegova odluka". 

On je bio član australijske reprezentacije i tokom Svetskog prvenstva u Kataru, te zbog toga smatra da je znatno dobio na iskustvu:

"Što se tiče iskustva, donosim iskustva sa Svetskog prvenstva i prolaska grupe u jednoj jakoj konkurenciji, što nije mala stvar. Tako da, donosim malo drugačiji mentalitet, drugačije se ponašam i drugačije igram. Ipak, isto tako želim da pomognem mlađima i pomognem klubu koliko god budem mogao", rekao je štoper, pa se dotakao ekipe koju su crveno-beli sklopili:

"Nisam gledao duel sa TSC-om, ali u Rusiji sam gledao sve, naježio sam se. Zvezda treba tako da igra, visoko, presing, agresivno. Činili smo to u nekim momentima, ali ovo sada je fantastično. Došli su igrači koji mogu to da iznesu", podvukao je Degenek.

Podsetimo, priliku da debituje imaće već u sredu kada će crveno-beli pred svojom publikom odmeriti snage sa Fiorentinom (20.00, TV Arena 1 Premium).