Superliga Srbije

Partizan vodio, pa izgubio od Šturma: Diskutabilan jedanaesterac i autogol prouzrokovali poraz crno-belih

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

14.07.2023 16:50
Partizan vodio, pa izgubio od Šturma: Diskutabilan jedanaesterac i autogol prouzrokovali poraz crno-belih FK Partizan

Fudbaleri Partizana su doživeli poraz na poslednjem kontrolnom meču na pripremama u Sloveniji pošto su izgubili od Šturma 1:2 (1:1). Mogla je pobeda da ode i na drugu stranu, ali fortuna nije bila naklonjena crno-belima, primili su dva vrlo nesrećna gola i ispustili vođstvo sa početka utakmice.

Odlično su izabranici Igora Duljaja otvorili utakmicu i do vođstva su došli već u sedmom minutu. Kvinsi Menig je vrlo lucidno uposlio Nemanju Nikolića, koji se dobro snašao i fantastičnim udarcem savladao protivničkog golmana za 1:0.

Međutim, krajem prvog poluvremena Šturm je uspeo da izjednači i to iz vrlo diskutabilnog penala. Lopta je prilikom klizećeg starta u ruku pogodila Aleksandra Filipovića i sudija je pokazao na belu tačku, nakon čega je usledilo izjednačenje.

Potpuni preokret se desio u 53. minutu i to ponovo na vrlo nesrećan način za crno-bele. Imao je Partizan tokom čitave utakmice probleme i sa prekidima, ali i sa svakom ubačenom loptom u šesnaesterac, što je prouzrokovalo drugi gol austrijskog tima. Nakon pravog "rikošeta" preg golom Beograđana, lopta se od kapitena Svetozara Markovića odbila nazad pravo u gol i na kraju je pobeda pripala Šturmu.

Najbliži izjednačenju Partizan je bio u 66. minutu, kada je na povratnu loptu natrčao desni bek, Marko Živković i veoma dobro šutirao, ali nije imao dovoljno sreće, te je lopta pogodila stativu i vratila se nazad u igralište.

Sastavi: 

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Filipović (od 63. Živković), Marković, Ilić (od 63. Saničanin), Antić (od 63. Šehović) – Kanute (od 58. Natho), Belić – Trifunović (od 46. Baždar), Pantić (od 63. Terzić), Menig – Nikolić (od 46. Pavlović).

ŠTURM (4-3-1-2): Šerpen – Demaku, Gejrhofer, Vitrih, Dante – Hjerlender, Gorenc Stanković, Horvat – Sarkarija – Emega (od 46. Štukler), Janšer (od 70. Grgić).