Superliga Srbije

Menig za TV Arena sport: Imam dobar osećaj za nastupajuću sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2023 11:34
Menig za TV Arena sport: Imam dobar osećaj za nastupajuću sezonu MN Press

Fudbaleri Partizana na Pohorju ulazi u završne dane priprema za narednu sezonu, odakle će se već za vikend vratiti u Beograd.

Mnogi vole da kažu da su noge teške, da je prisutan i psihički umor, a jedan od igrača koji uvek korača nasmejan i vedrog duha je Kvinsi Menig, koji u razgovoru za TV Arena sport ističe da jedva čeka da počne nova sezona, ali i da rad na pripremama nije lak.

"Nije lako, izuzetno je vruće. Treniramo dva puta dnevno, igramo na svaka četiri dana, ali, ovo su pripreme. Prosto, neophodno je da ovako radimo kako bismo spremni dočekali sezonu", kaže Menig u razgovoru za TV Arena sport.

Kako se osećate i kako gledate na ekipu koja je na Pohorju?

"Ovo su moje druge pripreme sa Partizanom u Sloveniji i osećam se dobro. Ovo su pripreme koje počinjemo sa praktično novim trenerom, novim igračima. Nema Rikarda, što je za mene teško, ali sam srećan zbog njega. Moramo da nastavimo dalje i da radimo".

I Bibars Natho je potencirao da mu je teško zbog odlaska Rikarda u drugi klub. I Vi ste bili bliski sa njim, kakva su osećanja?

"Da, bez njega je teško. Prvi put kada sam došao ovde, on mi je pomogao oko svega. Čak i pre da sam došao, pre da sam ga upoznao, pisao mi je i već tada pomagao. Osećao sam se uz njega zaista sjajno. Što se Rikarda tiče, mislim da je dobio sjajnu ponudu i priliku i mnogo mi je drago zbog njega".

Uskoro će dve godine kako ste u klubu. Deluje da Vam Partizan i Beograd prijaju?

"Vreme leti zaista. U septembru će biti dve godine kako sam u Partizanu, ali, počinje moja treća sezona u klubu. Mogu da kažem da sam zadvoljan. Sada poznajem zemlju, grad, hrana mi se sviđa, mentalitet koji ima narod mi prija. Navikao sam se na sve u klubu, na ligu. Dobro, jezik ne znam, ali, mogu da razumem neke reči".

Da li su se novi igrači snašli i da li im pomažete, kao Rikardo Vama?

"Mislim da će Kanute biti dobro pojačanje. Dobar je igrač, što ste mogli da vidite u prva dva meča. Pokušavam da mu pomognem da se prilagodi, isto ono što je Rikardo radio za mene".

Uskoro počinje nova sezone – šta očekujete od sebe i Partizana?

"Imam dobar osećaj za predstojeću sezonu. Čuo sam da ćemo dovoditi još neke igrače, ali generalno, zaista imam neki dobar osećaj za narednu sezonu“, zaključuje Menig.

Za Partizan tokom boravka van Beograda ostaje još jedna kontrolna utakmica. Reč je o duelu protiv Šturma (petak, 15.00h, TV Arena 1 Premium), nakon čega sledi povratak u Srbiju, dva slobodna dana i nastavak priprema za nastupajuću sezonu.