Superliga Srbije

Kvinsi Menig u "Klubu 100": Holanđanin već veteran u Partizanu - osećaj je sjajan

komentari (0)

Izvor: Tanjug

09.11.2023 19:20
Kvinsi Menig u "Klubu 100": Holanđanin već veteran u Partizanu - osećaj je sjajan MN Press

Fudbaler Partizana Kvinsi Menig rekao je da je lepo naći se u "Klubu 100" i istakao da se u Beogradu oseća kao kod kuće. Menig je dao intervju za klupski sajt povodom ulaska u "Klub 100".

Holanđanin je za Partizan odigrao 102 utakmice u svim takmičenjima, tokom kojih je postigao 23 gola i upisao 26 asistencija.

"Nisam pratio statistiku, ali je lepo odigrati toliko utakmica i naći se u Partizanovom "Klubu 100". Rekli su mi da su se ranijih godina upisali i mnogi igrači koji sada nisu u timu, a koji su mnogo uradili za klub. Lep je osećaj, moram priznati", rekao je Menig.

Usledilo je pitanje šta se promenilo od trenutka kad je leta 2021. godine došao u Beograd.

"Ono što je isto je što su se svi, od prvog trenutka, trudili da se osećam kao kod kuće i to je bilo i ostalo tako. Bilo je naravno i uspona i padova, ali smo uvek bili zajedno. Beograd je lep grad. Ja volim Holandiju i to je moj dom, ali u Beogradu su me svi prihvatili", kazao je Holanđanin.

Dodao je da voli sprsku hranu, a posebno jela sa mesom. Osvrnuo se Menig i na najteže i najlepše utakmice.

"Za mene, lično, najteže su protiv Fejnorda i Nordsjelanda. A one koje pamtim kao najlepše su protiv Sparte iz Praga i Sabaha, kad smo se vratili u igru posle 2:0 - neverovatne utakmice", rekao je on.

Menig je govorio i o seriji pobeda i prvom mestu na tabeli koje trenutno zauzima Partizan.

"Mi smo sada na prvom mestu i tim putem treba da idemo - fokusirano, spremno i bez euforije! Na kraju ćemo videti rezultat ove sezone. Utakmica po utakmicu", rekao je Holanđanin.

Podrška navijača takođe je oduševila Meniga. "Apsolutno nam znači njihova podrška. I ona bi trebalo da je veća svakog dana, jer bi trebalo održati kontinuitet. Mislim da su oni toga svesni i ne sumnjam da će nas podržati. Voleo bih da su svakim danom u sve većem broju na stadionu", zaključio je Menig.