Superliga Srbije

Ubedljiva pobeda Partizana: Pavlović i Saničanin pogađali u trijumfu nad Dravom

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

10.07.2023 19:23
Ubedljiva pobeda Partizana: Pavlović i Saničanin pogađali u trijumfu nad Dravom FK Partizan

Fudbaleri Partizana su na svojoj trećoj kontrolnoj utakmici na pripremama savladali Dravu u Ptuju sa ubedljivih 3:0 (0:0). Crno-belima je prednost doneo rezervni napadač, Andrija Pavlović golovima u 63. i 89. minutu, dok je konačan rezultat postavio Siniša Saničanin u sudijskoj nadoknadi.

Šef stručnog štaba beogradskog tima, Igor Duljaj, je danas imao priliku da se uživo uveri u kvalitet tek pristiglih igrača Nemanje Nikolića, Aleksandra Šćekića i Frenka Kanutea. Imao je i tek oporavljenog Aleksandra Filipovića, dok su Kvinsi Menig i Bibars Natho propustili ovaj duel.

Nikolić je kao i na utakmici protiv Bohemijansa pokazao da je kvalitetan i školovan napadač, sjajan na lopti i u vazdušnim duelima. Od Šćekića nismo videli ništa novo, bio je standardno borben i agresivan te potvrdio epitet igrača koji kvari protivničke napade.

Ono što je novo bio je Kanute, novi vezista koji je pružio sasvim solidnu partiju. Pokazao je da je fizički dominantan, ima dug korak, voli da igra sa loptom i često je traži. Spušta se i do zadnje linije kako bi iskreirao napad i ako se po jutru dan poznaje, biće veliko pojačanje. U 26. minutu je čak bio blizu da se upiše u strelce, ali je njegov odličan udarac sa distance zaustavio okvir gola.

Ipak, svi golovi bili su postignuti u drugih 45 minuta. U prvom poluvremenu, pored stative Kanutea, najbolju šansu je imao domaći tim, ali je Jovanović odlično reagovao i zaustavio pokušaj napadača Drave. U drugom poluvremenu je Duljaj izvršio veliki broj izmena, među kojima je bio i Pavlović, koji je dva puta uspeo da zatrese mrežu rivala.

Prvi put je to učinio u 63. minutu, kada se na sjajan način oslobodio svojih čuvara, a potom odlično šutirao i zatresao mrežu. Svoj drugi pogodak bivši fudbaler Kopenhagena postigao je u 89. minutu kada je iskoristio nesmotrenost odbrane domaćina, da bi konačan rezultat nekoliko minuta kasnije glavom postavio Siniša Saničanin.

Podsetimo, narednu utakmicu Partizan će igrati protiv Šturma iz Graca 14. jula od 15 časova.

Sastavi:

Partizan: Jovanović (od 46. Stevanović) – Filipović (od 46. Živković), Ilić (od 46. Saničanin), Marković (od 66. Aleksić), Antić – Kanute (od 46. Šćekić), Belić (od 55. Stjepanović) – Trifunović (od 62. Petković), Pantić (od 55. Baždar), Terzić (od 46. Mirčetić) – Nikolić (od 46. Pavlović).

Drava: Janžeković, Đuran, Lovenjak, Vidović, Drevenšeh, Marat, Erhatić, N. Jadrić, Salamun, Duhadin, Mlahar. Igrali su još: Horvat, Hrušić, Rah, Vogrinec, M. Jandrić, Kimetec.