Superliga Srbije

Uroš Milovanović zadužio "devetku" TSC

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2023 14:32
Uroš Milovanović zadužio "devetku" TSC FK TSC

TSC se ozbiljno priprema za novu sezonu, a treba istaći da je napravio i veoma dobar posao u prelaznom roku, jer je danas kompletirao ofanzivni deo tima Urošem Milovanovićem. Nekadašnji napadač Radnika stigao je iz španskog Sportinga iz Hihona na jednogodišnju pozajmicu uz mogućnost otkupa za 850.000 evra.

Trener Žarko Lazetić je sada kompletirao ofanzivni deo tima jer pored Saše Jovanovića, u napadu ima novajliej Aleksandra Ćirkovića, Miloša Pantovića i Uroša Milovanovića, koji je osmo pojačnje u ovom prelaznom roku.

Milovanović nije imao veliku minutažu u španskoj Segundi bez obzira što je na četiri meča Kupa Kralja postigao četiri pogotka za Sporting. U šampionatu je igraop na 12 mečeva i odlučio se sa TSC, kako je sam rekao u jednom od intervjua, zbog igranja u Evropi. TSC čeka runda kvalifikacija za Ligu šampiona, a ako ne uspe da se pridruži Crvenoj zvezdi u grupnoj fazi, igraće ove jeseni Ligu Evrope, što će biti izuzetno zahtevno i izazovno za tim i klub.

Uroš je nova "devetka" TSC-a, koji će u predstojećoj sezoni ponovo biti jedan od pretendenata za najviši plasman. 

 

 

TSC je do sada doveo Miloša Pantovića (Voždovac), Petra Stanića (Crvena zvezda), Jovana Vlalukina (RFS), Nikolu Simića (Vojvodina), Lazara Micića (Loznica), Aleksandra Ćirkovića (Krila Sovjetov), Bence Šoša (Debrecin) i Uroša Milovanovića (Spoting Hihon), a otkupila je Nikolu Kuveljića (Visla). 

Klub su napustili Petar Ratkov (Salcburg), Stefan Vukić (Vojvodina), Nenad Filipović (Čukarički), Slobodan Stanojlović (Napresak), Nemanja Krsmanović (Teplice), Abdul Fuseini i Jug Stanojev.