Superliga Srbije

Niški Radnički doveo napadača iz Gane

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 10:11
Niški Radnički doveo napadača iz Gane FK Radnički Niš

Radnički iz Niša danas je objavio da je potpisao ugovor sa 24-godišnjim napadačem iz Gane Endijem Kumijem. U Nišu su na ovaj način ovog leta spojili dvojicu fudbalera iz Gane, jer je Jakob Abusa počeo pripreme kod trenera Nikole Trajkovića.

Kumi je karijeru započeo u akademiji Unistar Soker, a zatim nastupao za premijerligaše u svojoj domovini - Asante Kotoko, sa kojima je osvojio Premijer ligu, Behem Junajted i Kotoku Rojals. U prethodnoj polusezoni postigao je 12 pogodaka i bio u vrhu liste strelaca tog šampionata. Tokom 2021, Kumi je pozivan u reprezentaciju Gane za mečeve Afričkog kupa nacija. 

"Nadam se da ću svojim igrama zadovoljiti trenera i publiku. Maksimalno ću se truditi i davati sve od sebe da zaslužim svaku priliku u prvom timu. Odužiću se golovima i zalaganjem za tim. Verujem da mi neće trebati mnogo vremena za adaptaciju. Fudbal je univerzalna igra, a ja ću sa pažnjom slušati savete na treninzima. Želim da se što pre uigram sa novim saigračima i izuzetno sam uzbuđen pred predstojeću sezonu Radničkog, moju prvu u Evropi", izjavio je Kumi za klupski sajt.