Superliga Srbije

Radnički iz Niša počeo pripreme za iduću sezonu i predstavio novog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2023 21:50
Radnički iz Niša predstavio novog trenera FK Radnički Niš
Radnički iz Niša predstavio novog trenera

Fudbaleri Radničkog započeli su danas pripreme za novu sezonu. Prozivku igrača obavio je novi šef stručnog štaba, Nikola Trajković. Tajković se, uz sportskog direktora kluba, Aleksandra Jovanovića, obratio medijima i predstavljeni su plan priprema i očekivanja u predstojećoj sezoni.

Nakon rekordno kratke pauze i odmora između dva prvenstva, fudbaleri Radničkog okupili su se na Čairu i započeli pripreme za takmičarsku sezonu 2023/24 u kojoj će pred sobom imati zadatak da poprave utisak i plasman iz nedavno završenog prvenstva.

Klub je odlučio da za šefa stručnog štaba postavi Nikolu Trajkovića, nekadašnjeg trenera Radničkog u stručnom štabu Radoslava Bataka, a koji je prethodni period bio trener najtrofenijeg švedskog kluba, Malmea.

Razloge za ovakav izbor, kao i plan priprema kluba obrazložio je sportski direktor Aleksandar Jovanović:

"Sa nama je od danas Nikola Trajković, novi šef stručnog štaba, a dobro poznato lice na Čairu. Nakon izuzetno turbulentne i, po meni, neuspešne sezone, odlučili smo se za 'svežu krv', za trenera koji gaji napadački fudbal, koji voli brz i moderan pristup igri".

Prvi deo priprema igrači Radničkog obaviće u Nišu, nakon čega sledi selidba u Bugarsku.

"Nakon lekarskih pregleda krećemo sa radom na našim terenima u Nišu. Tu smo do prvog jula, kada putujemo u Bansko, gde ćemo provesti narednih deset dana. Zakazali smo tri prijateljske utakmice koje ćemo na pripremama odigrati, protivnici će biti rumunska Politehnika, sofijska Slavija i makedonski klub Akademija Pandev. Po povratku u Niš odigraćemo generalnu probu pred prvenstvo, verovatno na Čairu, a protivnika ćemo odrediti nakon određivanja rasporeda prvenstvenih utakmica".

Na prvom okupljanju igrača bilo je i novih lica u svlačionici.

"Sa nama su petorica novih igrača – Pavle Ivelja, Vasilije Bakić, Milorad Stajić, Luka Frei i Jakob Abusa. Do polaska u Bugarsku ćemo dovesti još dva-tri dobra pojačanja, videćemo šta će se ukazati na tržištu i kakav će profil igrača tražiti šef".

Nikola Trajković izrazio je zadovoljstvo što će imati priliku da predvodi ekipu Radničkog u narednoj sezoni.

"Dobro znam u koji sam klub došao, ja jesam radio u inostranstvu, ali odlično poznajem prilike u našem fudbalu. I te kako mi je poznato šta znači ime Radničkog, pogotovo kroz istoriju. Međutim, možda je ovo pravi momenat da se okrenemo budućnosti, a ne prošlosti. Ne zato što mislim da prošlost bila nedovoljno dobra, naprotiv, mislim da je bila sjajna i da nam daje obavezu više da nastavimo da radimo. Okolnosti u fudbalu su se promenile, mislim da realnije treba da sagledamo sve i da se od danas okrećemo samo budućnosti".

Govoreći o ciljevima kluba u narednoj sezoni, Trajković je bio vrlo direktan i ambiciozan.

"Ciljevi uvek moraju da budu visoki. Dobro sam sagledao igrački kadar i situaciju u klubu, znam sa kakvim igračima raspolažemo. Imamo kvalitetne fudbalere, veliki potencijal u napadu. Odradili smo analizu prošle sezone, znamo šta je bilo dobro, a šta bi moglo i moralo bolje. Ja ću svim igračima dati priliku i nadam se da ćemo do polaska na pripreme imati konačnu sliku. Ono što želim od prvoga dana je da igračima usadim pobednički mentalitet. Pokušaćemo da igramo brži i ofanzivniji fudbal, takve ću igrače i tražiti za pojačanja. Takođe, moramo da vratimo poverenje u klub, ukoliko uspe sve ono što želim, vratićemo i publiku na Čair. Bez navijača ovaj klub je ništa, a Niš zaslužuje ekipu koja će se boriti za vrh. Moja želja je da se Radnički bori za Evropu".

Stručni štab Nikole trajkovića predvodiće Vladimir Đorđević, za golmane će biti zadužen Igor Pavlović, kondicioni trener biće Đorđe Ćoralić, a ovom timu će se sledeće nedelje pridružiti još jedan trener, koga će Trajković imenovati naknadno.

Na današnjoj prozivci prisutni su bili sledeći fudbaleri:
Dimitrije Stevanović, Uroš Kitanović, Filip Frej, Nemanja Jovičić, Simeon Ćirić, Saša Marjanović, Aleksandar Mesarović, Lazar Pavlović, Petar Mićin, Veljko Čarapić, Ognjen Ajdar, Saša Jovanović, Stefan Cvetković, Nemanja Belaković, Aleksa Dušanić, Pavle Bogdanović, Sava Petrov i Matija Petrović, kao i novajlije Pavle Ivelja, Vasilije Bakić, Milorad Stajić, Luka Frei i Jakob Abusa.

Prozivci su prisustvovali i Bazile Jamkam, Ismael Maiga i Tijeri Etongu, ali zbog povreda nisu trenirali. Ekipi će se u ponedeljak pridružiti Miljan Škrbić, Andrija Stojanović, Stefan Marjanović, Dragan Rosić i Maka Gaku.