Superliga Srbije

Počinje Baharov kasting uz prenos na Areni: Zenit prvi reper za novi tim Crvene zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2023 10:00
Počinje Baharov kasting uz prenos na Areni: Zenit prvi reper za novi tim Crvene zvezde Facebook/FK Crvena zvezda

Uvodni rad na Zlatiboru bio je dovoljan treneru Crvene zvezde Baraku Baharu da stvori početnu sliku oko fizionomije tima, a od danas na Pari Premium kupu u Sankt Peterburgu počinje pravi kasting za startni tim u sezoni.

Ruiski šampion Zenit danas će od 18.30 časova, uz direktan prenos na TV Arena Premium 1, testirati crveno-bele u čijem će timu sigurnio veću minutažu dobiti najveća pojačanja Žan Filip Kraso i Peter Olajinka. Obojica su imala po 15 minuta da se naviknu na dres u duelu sa Borcem, ali su oči navijača uprte ka njima. 

"Posle dobrih priprema na Zlatiboru, sada smo u Rusiji i pred nama su tri izuzetno kvalitetne utakmice. Drugačiji je i rad malo, veći je fokus na taktici u ova dva dana, iako je i na Zlatiboru bilo sjajno, jer smo sve vreme radili sa loptom. Čeka nas susret sa Zenitom, odlična su ekipa, igrali smo s njima dva puta u prethodnih godinu dana i sada ćemo da vidimo gde smo u odnosu na te susrete", istakao je Strahinja Eraković koji je na oku Zenita već godinu dana.

Pari Premium kup u Sankt Peterburgu je dobar uvod za Ligu šampiona koja očekuje crveno-bele od septembra.

"Normalno je da razmišljamo o Ligi šampiona, ali smo svi dovoljno veliki profesionalci i svesni smo da moramo veoma dobro da se pripremimo za to. Mislim da hvatamo dobar ritam kroz treninge, ali i utakmice, jer je Zenit ekipa koja po kvalitetu pripada Ligi šampiona. Želimo da odigramo dobru utakmicu", zaključio je Eraković.

Za razliku od Zlatibora, posle koga je otpisao Marka Gobeljića i Slavoljuba Srnića, te poslao nekolicinu mladih igrača na kaljenje, Bahar u Rusiji ima sve igrače iz sastava i jedino se očekuje novi napadač. Kasni se sa dovođenjem Emanuela Late Lata iz Atalante, pa može da se dogodi da napadač Zenita Kasijera posle današnjeg duela svhati da mu je bolje da dođe u Beograd na godinu dana nego da greje klupu u Rusiji, što su mu oba kluba poredlagala pre mesec dana.