Superliga Srbije

Milojević pred Čukarički: Možda bude promena u startnoj postavi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2023 16:23
Milojević pred Čukarički: Možda bude promena u startnoj postavi MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 15.00 igraju utakmicu 22. kola Mozzart Bet Superlige Srbije protiv Čukaričkog (TV Arena 2 Premium).

Posle remija sa Vojvodinom, crveno-beli rutinirali su Voždovac na "krovu" 6:0, te svakako sutrašnji domaćini žele da nastave u dobrom ritmu.

"Raduje nas svaki meč kod kuće, bez obzira na protivnika. I u utakmici protiv Vojvodine smo dobro igrali u prvom poluvremenu i imali možda najboljih 30 minuta u poslednje vreme, te je samo nedostajala realizacija, ali to je stvar fokusa i mirnoće. Bilo je drugačije protiv Voždovca, i u smislu podloge i protivnika i ako uđemo s tim odnosom, da svi igrači budu fokusirani od prvog do posledneg minuta, mislim da možemo da očekujemo dobu utakmicu i rezultat", počeo je Milojević.

Što se tiče zdravstvenog biltena ekipe, svi su spremni za utakmicu sutra.

"U trenažnom su procesu i Milunović i Rodić, tako da su svi spremni za meč. Možda bude promena u odnosu na startnu postavu s prethodne utakmice, ali ne mnogo i značajno, tako da ne postoji potreba za prevelikom rotacijom, jer smo tek počeli prolećni deo sezone, odigrali dve utakmice, tako da nema osetnog umora". 

Bodovna prednost je tu u odnosu na večitog rivala, ali do derbija čiji je termin trenutno pod znakom pitanja, crveno-bele očekaju dve utakmice. 

"Ne mogu da kažem da nije lakše, jer je prednost tu, ali kao što se brzo zaradi, tako se i istopi. Namestili smo glavu da idemo iz utakmice u utakmicu, sledeći je meč protiv Čukaričkog, a onda ćemo razmišljati o Javoru, pa tek o derbiju. Nemamo prava za kalkulacije i razmišljanje o derbiju, ima još dosta do toga. Šampion se svakako proglašava 26. maja, a ako i pre toga obezbedimo titulu matematički, još bolje. Međutim, treba nam ozbiljnost i poštovanje prema svim rivalima, bilo da se oni zovu Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina... U fudbalu je sve moguće, videli ste i kroz utakmice u Evropi to".

Govorio je Milojević i o minutaži brzonogog Mitrovića. 

"Velika je konkurencija. Mitrović je kvalitetan igrač i mislim da i on želi da bude reprezentativac i profesionalac na višem nivou od Superlige, ali na toj poziciji imamo najefikasnijeg igrača u timu. Delimo mu minutažu i s Bukarijem, ali nadam se da će biti prostora i da igra na svojoj prirodnoj poziciji. Bitno je da je Mitrović zreo momak, dobo radi, sve razume i kad bude bljesnuo i stigao do konstantnosti, biće standardan", podvukao je Milojević.