Superliga Srbije

Trener Surduličana blista nakon opstanka Radnika u eliti: Ovo je veliki rezultat, hvala svima na poverenju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.06.2023 14:34
Trener Surduličana blista nakon opstanka Radnika u eliti: Ovo je veliki rezultat, hvala svima na poverenju MN Press

Trener fudbalera Radnika Slavoljub Đorđević izjavio je da je njegov tim ostvario veliki rezultat nakon što je obezbedio opstanak u Superligi Srbije.

Fudbaleri Radnika izborili su opstanak u Superligi Srbije, pošto su u drugoj utakmici u Surdulici pobedili Grafičar rezultatom 2:0 u baraža za popunu najelitnijeg srpskog takmičenja.

"Mislim da je opstanak koji smo izborili značajniji rezultat za klub od onog iz sezone 2020/21 kada smo bili hit prvenstva. Mnogo je teško vratiti se u Superligu kada ispadnete. Toga smo bili svesni svi", istakao je Đorđević.

Dodaje da se dvoumio da li da se vrati u Surdulicu. "Nije čest slučaj da jedan trener bude uspešan u dva mandata u istom klubu. Bilo je mnogo razloga i za i protiv, međutim, meni je Radnik pružio priliku kao treneru početniku, hvala mu na tome, ostvarili smo veliki rezultat i osećao sam negde da je ljudski da pokušam da izvučem klub iz gotovo bezizlazne situacije", konstatovao je Đorđević.

Osvrnuo se i na trud i rad koji je uložila njegova ekipa tokom prolećne polusezone. "Samo igrači, moj stručni štab i ja znamo šta smo pregurali. Mučile su nas i povrede i kartoni, još neki spoljni faktori, ali smo izdržali. Ostvarili smo mnogo velikih pobeda, ali nismo imali vremena da se radujemo. Mi pobedimo Partizan na njihovom terenu, ali ne možemo da se radujemo, jer smo i posle te utakmice bili na dnu tabele. Frustrirajuće je kada pravite rezultate u serijama, a i dalje ste poslednji", izjavio je srpski stručnjak.

Dodaje da ne zna gde će nastaviti trenersku karijeru. "Za mene i moj tim, sezona se završila u nedelju, vratio sam se u Beograd u ponedeljak, a u utorak već imam novi klub. Ne ide to baš tako. Uželeo sam se druženja sa porodicom, majkom, braćom, bratanicama, kumovima, prijateljima, opuštene atmosfere, treba mi minimalan odmor od fudbala, barem nekoliko dana. A što se ponuda tiče, očekujem da ih bude, imam već nekoliko nagoveštaja", zaključio je Đorđević.