Superliga Srbije

Superliga i naredne sezone u Surdulici: Radulović i Makarić presudili Grafičaru

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

04.06.2023 17:56
Superliga i naredne sezone u Surdulici: Radulović i Makarić presudili Grafičaru MN Press

Radnik iz Surdulice je pobedom na svom terenu protiv Grafičara 2:0 (1:0) definitivno obezbedio opstanak u Mozzart Bet Superligi Srbije. Uprkos tome što je u prvom duelu na stadionu Voždovca bilo 1:1, Surduličani su pred svojim navijačima zasluženo slavili.

Vodeći gol postignut je u 38. minutu i to sa bele tačke. Ivan Guteša je pred svojim golom oborio Borka Duronjića i Novak Simović je dodelio najstrožu kaznu. Odgovornost je preuzeo Andrija Radulović i pogodio, ali nije se radovao pošto je ranije tokom karijere nastupao za "grafose".

Najbolju šansu za izjednačenje Grafičar je imao na startu drugog poluvremena, kada je Luis Ibanjez odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali je Stefan Ranđelović fantastično reagovao i otklonio opasnost.

Pitanje pobednika rešeno je u 88. minutu i to preko Milana Makarića. Talentovani napadač se pokazao svoju snagu i veštinu, te je izdržao dva duela i slabijom, levom nogom poslao loptu u mrežu. Bio je to vrlo emotivan momenat za Makarića, kome je ovo bio prvi pogodak od povratka u Surdulicu.

Ono što je malo pokvarilo fudbalsku sliku sa današnje utakmice, bilo je isključenje Borka Duronjića u sudijskoj nadoknadi. Bio je u klinču ofanzivac domaćina sa defanzivcima Grafičara, te je na taj način zaradio drugi žuti, pa tako i crveni karton.

Baraž za popunu Mozzart bet Superlige, revanši

Nedelja

(1:1) Radnik - Grafičar 2:0 (1:0)
/Radulović 40p, Makarić 88/

(1:3) Radnički Niš - Inđija 18.30 (TV Arena sport 8)