Superliga Srbije

Pedeset mečeva za jednu sezonu: Zvezdini treneri najviše verovali Aleksandru Kataiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2023 16:15
Pedeset mečeva za jednu sezonu: Zvezdini treneri najviše verovali Aleksandru Kataiju MN Press

Dok fudbaleri Crvene zvezde odmaraju od odbrane trofeja u Mozzart Bet Superligi Srbije i Kupu Srbije, a njihov novi trener Barak Bahar pravi planove za već izborenu grupnu fazu Lige šampiona, klupski hroničari događaja bavili su se sezonskom statistikom. I izračunali da je Aleksandar Katai proveo najviše vremena na terenu u takmičarskoj 2022/2023.

Prema njihovim podacima, ovaj vrhunski ofanzivni vezista skupio je 3.502 minuta ili 50 mečeva, pri čemu je u prvenstvu propustio samo dve od 37 utakmica. Ostale nastupe zabeležio je u Kupu Srbije, kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligi Evrope. Plus je postigao ukupno 19 golova u svim takmičenjima, a još 12 namestio. 

 

 

"Katai je u proseku pogađao mrežu rivala na svakom drugom susretu. Povremeno je ulazio sa klupe kao 'as iz rukava' i donosio prevagu na terenu. Odigrao je svih šest mečeva u grupnoj fazi Ligi Evrope, a postigao je po gol Ferencvarošu i Trabzonu. Odigrao je tačno 400 minuta. Sa druge strane u kvalifikacijama za Ligu šampiona odigrao je četiri utakmice. Ceo meč je odigrao protiv Makabija u revanšu na Marakani, dok je nešto pre kraja utakmice napuštao teren na preostale tri utakmice. Katai je tu prikupio 277 minuta aktivne igre", stoji u saopštenju kluba sa "Rajka Mitića". 

Crveno-beli su na istom mestu pomenuli i ostale prvotimce, pre svega one sa statistikom približnom učinku Kataija, za kog se spekuliše da mu je Bahar namenio manje zapaženu ulogu od one koju je imao kod Miloša Milojevića i Dejana Stankovića, zbog čega navodno razmišlja da napusti Zvezdu. 

"Nadomak Kataija po broju nastupa su bili kapiten Milan Borjan i štoper Strahinja Eraković sa po 47 odigranih mečeva, a zanimljiva činjenica jeste da su i više minuta proveli na terenu u odnosu na Kataija. Takođe, zavidnim brojem utakmica se mogu pohvaliti Aleksandar Dragović (44 nastupa), Gelor Kanga (43 nastupa), Osman Bukari (42 nastupa), Mirko Ivanić (41 nastup)...", zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.