Superliga Srbije

Baraž za status Superligaša: Inđija dočekuje niški Radnički

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2023 08:33
Baraž za status Superligaša: Inđija dočekuje niški Radnički MN Press

Fudbaleri Inđije i Radničkog iz Niša će danas od 15.55 (TV Arena 1 Premium) odigrati prvu utakmicu baraža za opstanak, odnosno ulazak u Mozzart Bet Superligu Srbije.

Radnički je nakon plej-auta zauzeo 13. poziciju na tabeli, dok je FK Inđija bila četvrta u Prvoj ligi.

Šef stručnog štaba Nišlija, Dragan Šarac, izneo je svoja očekivanja pred duel u Sremu:

"Očekuje nas težak meč protiv ekipe koja odlično igra na svom terenu. Pokazali su to u poslednjih pet kola, kada su zabeležili tri pobede i dva remija. Zasluženo su izborili plasman koji im daje priliku da se bore za Superligu. U kratkom periodu u kom smo imali prilike da 'skeniramo' ekipu Inđije uvideli smo da imaju nekoliko iskusnih nosilaca igre i talentovane mlade igrače. Tu je nekadašnji napadač Radničkog Slaviša Stojanović, koji donosi kvalitet ekipi. Mi svakako idemo da odigramo meč bez kalkulisanja i probaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat pred revanš", rekao je Šarac, pa se osvrnuo na kadrovske probleme:

"U delikatnoj smo situaciji, dva igrača ne mogu da nastupe zbog nakupljenih kartona, to su Petrov i Varga. Pored njih je i dosta povređenih – Frej, Jamkam, Marjanović i još nekolicina njih žale se na povrede tako da će biti veliki izazov osposobiti ih za ovaj meč. Međutim, sve nedaće, sve greške i promašaje iz sezone moramo da zaboravimo, da se koncentrišemo i da u ove dve utakmice pokažemo svoje najbolje lice i ostanemo u Super ligi Srbije", podvukao je Šarac.

 

 

Očekivanja pred prvu utakmicu izneo je i trener domaćina, Goran Dragoljić:

"Na kraju smo došli do baraža na najteži mogući način, ali samim tim i zadovoljstvo je veće. Kad već nismo uspeli u regularnom delu prvenstva, imamo priliku da kroz baraž izborimo plasman u Super ligu. Protivnik je isti kao pre 15 godina kada je Inđija bila bolja. Tada je moj kolega Golić bio na terenu kao igrač, a sada će biti kao trener. Bio je uspešan tada pa ne vidim razlog da ne bude sada. Radnički je veoma kvalitetan tim, koji je selektiran da se bori za Evropu a na kraju, sticajem okolnosti, došli su u poziciju da se bore za opstanak. To nas neće zavarati, jer siguran sam da će Pejović, Marjanović, Škrbić i ostali dati sve od sebe da ostanu u ligi. Imaju kvalitet, favoriti su, ali ni mi nismo bez šansi. Respektujemo Radnički, ne pretimo, ali im obećavamo veliku borbu u oba susreta. Mi smo spremni da damo sve od sebe da ostvarimo cilj. Svaka pobeda pred našim navijačima bila bi veliki kapital pred revanš u Nišu. Oni jesu favoriti, ali boj ne bije oružje, nego srce u junaka...", poručio je Dragoljić.

Pravdu na ovom meču deliće arbitar iz Beograda, Dejan Trifković. 

Podsetimo, revanš duel je na programu u nedelju od 18.00 na stadionu "Čair".

Baraž za status Superligaša:

Sreda

Inđija - Radnički Niš 15.55 (TV Arena 1 Premium)

Grafičar - Radnik Surdulica 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Radnički Niš - Inđija

Radnik Surdulica - Grafičar