Superliga Srbije

Radnički ostaje u Superligi! Inđija "prosula" prednost iz prve utakmice

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

04.06.2023 20:35
Radnički ostaje u Superligi! Inđija "prosula" prednost iz prve utakmice MN Press

Radnički iz Niša je uz dosta muke uspeo da nadoknadi zaostatak iz prve utakmice, pošto je na "Čairu" savladao Inđiju sa 3:0 (1:0) i na taj način je obezbedio opstanak u Mozzart Bet Superligi Srbije.

Inđija je pre samo nekoliko dana na svom terenu potpuno nadigrala Nišlije sa 3:1 i delovalo je da će skoro izvesno ući u viši rang.

Međutim, dosta "jeftinih" grešaka gostiju vodilo je do toga da Radnički zabeleži željeni trijumf.

Domaćin je poveo u 24. minutu preko Miljana Škrbića, koji je odlično reagovao nakon centaršuta Mburija Jamkama.

I dalje je Inđija imala prednost, ali je pred kraj poluvremena ostala sa desetoricom na terenu. Milan Janjić je već imao žuti karton, a u 43. minutu je potpuno nepotrebno grubo startovao i zaradio i drugi.

U prvom minutu drugog poluvremena domaći su udvostručili prednost. Andreja Stojanović je centrirao ka Nemanji Belakoviću, a ovaj je glavom poslao loptu iza leđa Milana Čupića.

Samo tri kasnije, sa desetoricom je ostao i Radnički. Nemanja Belaković je laktom u glavu udario Nikolu Nedeljkovića, koji je nakon toga pao na zemlju. Miljan Škrbić je dotrčao misleći da vezista Inđije simulira, te je zbog burne reakcije zaradio direktno isključenje.

Konačan rezultat postavljen je u 61. minutu, a strelac je bio Saša Marjanović. Andrija Mijailović je praktično ničim izazvan "pokupio" Savu Petrova, te je dosuđen jedanaesterac za domaćina, koji je u pogodak pretvorio Marjanović.