Superliga Srbije

Čukarički u plej-ofu Lige Evrope, obezbeđena grupna faza Lige konferencija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2023 12:25
Čukarički u plej-ofu Lige Evrope, obezbeđena grupna faza Lige konferencija MN Press

Čukaričkom je izmakao Kup Srbije, izmaklo im je i drugo mesto u Mozzart bet Superligi, ali su kao trećeplasirani tim (preuzeli mesto pobednika kupa) obezbedili prvo učešće u grupnoj fazi evrokupova u istoriji.

Brđani igraju samo plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, a ako ne uspeju da se domognu tog takmičenja osigurano im je igranje u grupnoj fazi Lige konferencija.

Takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope počinju od trećeg kola u kojem će igrati 12 gubitnika iz drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, te Olimpijakos i Slavija Prag.

Na žrebu za plej-of 7. avgusta Čukarički će biti u prvom od četiri šešira, a čine ga još Ajaks, LASK, pobednik Kupa Škotske, predstavnik Belgije i treći u Ukrajini. Drugi šešir činiće šest gubitnika iz trećeg kola kvalifikacija za LŠ, treći pet pobedika trećeg kola kvalifikacija za LE i četvrti pobednik kupa Švajcarske i dva pobednika trećeg kola kvalifikacija.

Postoji i šema žreba. Tri tima iz šešira gde je Čukarički upariće se sa tri tima iz četvrtog šešira, a preostala tri kluba sa tri ekipe iz trećeg šešira. Zatim se uparuju treći i drugi šešir. Mečevi se igraju 24. i 31. avgusta. Deset pobednika igraće Ligu Evrope, 10 poraženih grupnu fazu Lige konferencija.

Tako će Srbija imati naredne sezone sigurno tri predstavnika u grupnoj fazi. Crvena zvezda će igrati Ligu šampiona, TSC se bori za elitno takmičenje a ima obezbeđeno mesto u Ligi Evrope, dok će Čukarički pokušati da prođe u LE, ali igra sigurno Ligu konferencija. Sjajan uspeh srpskog klupskog fudbala, ali velika obaveza da se ozbiljno pojačaju, organizuju i odbrane bodove koje su poslednjih pet sezona sticali Crvena zvezda i Partizan. Crno-beli i Vojvodina igraće kvalifikacije za Ligu konferencija.