Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: Niko neće u baraž, dva su mesta a četiri želje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 09:23
Mozzart bet Superliga na Areni: Niko neće u baraž, dva su mesta a četiri želje MN Press

Mozzart bet superliga Srbija spušta danas svoju zavesu u borbi za opstanak mečevima 37. kola. Mladost GAT i Kolubara (uložila žalbu na kaznu) su ispali u niži rang, Napredak i Spartak su bezbrižni, a četiri kluba se bore za dva mesta koja donose spas i odmor već od večeras.

Radnički iz Niša, Mladost iz Lučana, Javor i Radnik imaće imperativ pobede, ali se svi oni sastaju sa ekipama koje već znaju svoju sudbinu. Javoru i Radniku ni pobede neće značiti ništa ako Radnički iz Niša slavi u Lazarevcu, a Mladost nadigra imenjaka iz Novog Sada

Prema propozicijama, ukoliko dva ili više timova imaju isti bodovni saldo, prvo se računa plasman posle 30 kola. A, on je bio ovakav: Kolubara, Napredak, Radnički N, Javor, Spartak, Mladost L, Radnik, Mladost GAT.

Kombinacija ima mnogo, ali realnost je da Nišlije i Lučanci drže ključ opstanka u svojim rukama.

"Sve staje u narednih devedeset minuta i znamo da moramo da ih odigramo maksimalno angažovano i motivisano. Ne zanima nas nijedan drugi ishod osim pobede, jer nam jedino tri boda znače direktan opstanak u Super ligi. Kolubara je dobar tim, na svim utakmicama, pa i u prethodnom kolu protiv Radnika, stvaraju mnogo šansi. Imamo određenih kadrovskih problema, pogotovo u zadnjoj liniji tima. Na prošlom meču povredili su se Gaku i Etongu i oni neće moći da nam pomognu. Frej se i dalje oporavlja i ne konkuriše za prvi tim. Svi igrači koji dobiju šansu će dati maksimum da dođemo do željenog cilja, do tri boda u Lazarevcu", istakao je pred meč odluke Dragan Šarac, trener Radničkog.

Dve ekipe će opstati, a 13. i 14. na tabeli će igrati dvomeče baraža za opstanak protiv trećeg i četvrtog u Mozzart bet Prvoj ligi Srbije.

Mozzart bet Superliga, 37. kolo plej-aut

Subota

Kolubara - Radnički Niš 17.00 (TV Arena sport 4)
Mladost L. - Mladost GAT 17.00 (TV Arena sport 10)
Napredak - Javor Matis 17.00 (TV Arena sport 9)
Spartak - Radnik 17.00 (TV Arena sport 2)