Superliga Srbije

Batak pred Zvezdu: U fudbalu i životu sve je moguće

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

12.05.2023 20:49
Batak pred Zvezdu: U fudbalu i životu sve je moguće MN Press

Trener Vojvodine, Radoslav Batak istakao je da očekuje tešku utakmicu na gostovanju Crvenoj zvezdi.

Fudbaleri "stare dame" u subotu gostuju Crvenoj zvezdi u 35. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije.

"Pred nama je derbi protiv Crvene zvezde koja u ovoj sezoni nije izgubila utakmicu. Vojvodina je poslednju utakmicu na 'Marakani' odigrala dobro i nije izgubila, što bi i ovog puta bio naš cilj. S obzirom na to da nas i u sredu očekuje teška utakmica u polufinalu Kupa Srbije, a nakon toga meč sa Partizanom. Moramo da budemo ekonomični pametni i u tom smeru, jer smo Evropu obezbedili kroz prvenstvo. Želimo da prođemo u finale Kupa i u ovom trenutku je veći akcenat na to. Što se tiče igračkog kadra, nemamo ozbiljnijih povreda. Milošević se vratio nakon povrede u Nišu, imamo nekoliko rovitih, ali videćemo nakon poslednjeg treninga", rekao je Batak.

On veruje da je svaki protivnik pobediv ako dovoljno veruješ i boriš se do kraja.

"U fudbalu i u životu je sve moguće, koliko veruješ i koliko možeš. Zvezda će sigurno želeti da ostane neporažena do kraja, ali ako Vojvodina ponovi rezultat iz prošlog susreta, to bi bio dobar ishod pred utakmicu u sredu", istakao je Batak.

Trener Voše najavio je nove rotacije, ali je istakao da neće odmarati važnije igrače, jer su svi podjednako bitni do kraja sezone.

"Ne bih rekao da su to važniji igrači, nego da vidimo ko je u kakvoj formi i kako se oseća. Videli ste u poslednjih nekoliko utakmica da nijednom nije počeo isti sastav. Na to utiče više faktora i tako će biti i ovaj put. Igrači kadar čine 22, 23 igrača i svaki je bitan. Fokusirani smo maksimalno, moramo da budemo disciplinovani, Uroš Nikolić je dobio crveni karton, mislili smo da će dobiti dve utakmice suspenzije, tako da razmišljamo i o potencijalnim kartonima i kako ćemo vršiti izmene. O svemu moramo da vodimo računa", naglasio je Batak.

Utakmica Crvena zvezda – Vojvodina na programu je u 18.30 uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.