Superliga Srbije

Zvezda juri nove rekorde, ali biće prilika i za mlade igrače

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2023 14:48
Zvezda juri nove rekorde, ali biće prilika i za mlade igrače MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde imaju priliku da izjednače klupski rekord po broju mečeva bez poraza u nizu u prvenstvu, ako u nedelju (od 17h, TV Arena 1 Premium) ne izgube od Čukaričkog u 33. kolu Superlige Srbije. 

Crveno-beli su imali seriju od 57 utakmica od 14. oktobra 2017. godine do 20. aprila 2019. godine, dok aktuelna serija traje od jeseni 2021. godine, posle poraza u Surdulici od Radnika. 

Šef stručnog štaba novog-starog šampiona Miloš Milojević je izneo očekivanja pred utakmicu sa "brđanima".

"Mogu da se očekuju promene ekipi, zato što smo imali dve utakmice u četiri dana, tako da nam treba malo sveže krvi i energije, biće rotacija", rekao je Milojević podsetivši na prethodne duele Čukaričkog protiv Partizana i TSC. 

"Bili su to drugačiji mečevi. Dve utakmice protiv Partizana fudbaleri Čukaričkog  su igrali na kontranapad, dok su protiv ekipe TSC probali da reše pitanje tog drugog mesta, malo se više otvorili i onda su imali više problema. Imaju dobru igru, nastupaju kvalitetno, mislim da su posle nas prikupili najviše bodova ovog proleća. Ulazimo sa punim poštovanjem prema protivniku u utakmicu sutra, međutim verujemo u svoj radi i kvalitet, nadam se da pred dobro popunjenom Marakanom možemo da dobijemo i Čukarički". 

Govorio je Miloš Milojević i o igračima koji se nalaze na pozajmicama u Čukaričkom.

"Svakako da su sva trojica kvalitetni igrači, znamo da su Pankov i Popović imali iskustvo sa Zvezdom i u Evropi, ne treba govoriti o njima kao iznenađenjima, to su igrači koji su na visokom superligaškom nivou. Što se tiče Lučića on je dosta sazreo, radi se o dobrom igraču, više puta sam to naglasio. Na sportskom je sektoru i to je pitanje za njih kakvih će sudbina biti, nisam upućen u detalje ugovora sa Čukaričkim". 

Priliku do kraja sezone dobiće i mladi Jovan Mijatović, kao i Stefan Leković, koji su imali malih problema sa povredama u prethodnom periodu.

"Dobiće minutažu, nažalost su obojica imali probleme sa nekim manjim povredama. Moramo da shvatimo da su to mladi igrači sa kojima treba pažljivo raditi, iz razloga što kada smo mi na nekom reprezentativnom odmoru oni igraju za svoje reprezentacije. Pored toga što ih dovedete iz omladinaca ili kadeta i stavite na jedan viši nivo treninga, intenziteta i opterećenja, oni imaju i veći broj utakmica i treninga. Zadesili su ih i neki pehovi, ništa ozbiljno, ali im to donekle poremeti ritam, nadam se da će do kraja moći da dobiju pristojnu minutažu", rekao je Miloš Milojević.