Superliga Srbije

Sadik Abubakar doneo zlatne bodove Radniku protiv Nišlija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2023 18:27
Sadik Abubakar doneo zlatne bodove Radniku protiv Nišlija MN Press

Radnik je pobedio Radnički iz Niša 1:0 (0:0) u 32. kolu Mozzart bet Superlige (plej-aut) i ostvario prvi trijumf nad Nišlijama na svom terenu posle osam godina.  Surduličani su nastavili da krče put ka opstanku, a zlata vredne bodove doneo im je Sadik Abubakar prvencem u sezoni. Nišlije su igrale dobro samo u prvih 45 minuta, kada su imali dve prilike preko Mićina i najbolju preko petrova kada je zablistao golman Ranđelović.

U nastavku je Radnik bio bolji tim, razigrao se Andrija Radulović i servirao novi trijumf. Izveo je bivši igrač Crvene zvezde oštro prekid, golman Rosić je uspeo loptu da odbije ali pravo na nogu Sadiku Abubakaru koji je uspeo sa dva metra da je ubaci u mrežu. Zakazala je odbrana Nišlija jer je igrač Radnika bio sam među trojicom rivala.

Mogao je domaćin do ubedljivije pobede, ali je promašio nekoliko zicera pa je u finišu grčevito branio minimalac i uspeo da ga odbrani. Nišlije su ostali "iznad crte", ali njihova zaliha se istopila, pa će se boriti grčevito za opstanak.

"Utakmica je bila tvrda i neizesna. U drugom delu smo igrali dobro, stvarali šanse i osvojili vredne bodove. islim da je ovo prva pobeda Radnika nad Radničkim u Surdulici posle osam godina", bio je kratak komentar trenera Radnika Slavoljuba Đorđevića

Mozzart bet Superliga, 32. kolo plej-aut

Utorak

Mladost GAT - Klubara 1:0 (1:0)
/Maksimović 31p/

Sreda

Mladost L. - Napredak 0:1 (0:0)
/Đ. Jovanović 81/

Četvrtak

Spartak ŽK - Javor Matis 3:2 (1:1)
/Šimura 45+3, Todorovski 76, Tumbasević 90+2 - Gojković 14 pen, 84 pen/

Radnik - Radnički Niš 1:0 (0:0)
/Abubakar 69/