Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga: TSC u Surdulici za potvrdu drugog mesta, Čukarički preko Niša preskače Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2023 10:31
Mozzart bet Superliga: TSC u Surdulici za potvrdu drugog mesta, Čukarički preko Niša preskače Partizan MN Press

Porazom u Novom Sadu, trećim u poslednjih pet mečeva, Partizan se poslužio kao na "tacni" TSC-u i Čukaričkom da ga dva kola pred plej-of ostave na četvrtom mestu! TSC ima bod prednosti i od 16.00 časova gostuje Radniku u Surdulici, stadionu gde je samo jedanput slavio, a gde ima mogućnost da pobegne crno-belima četiri boda i u plej-of startuje sa druge pozicije! Čukarički ide na noge Radničkom u Niš, još jednom timu koji se bori grčevito za opstanak, ali sa velikom šansom da pobedom izbije na treće mesto i preskoči Partizan.

Šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić neće imati Ifeta Đakovca na ovom meču.

"Uvek nam je bilo teško da igramo u Surdulici, ne samo zbog terena i uslova koji tamo vladaju,  već i zbog  kvaliteta njihovih igrača koji su izuzetno organizovani defanzivno i dobri u igri napred jedan na jedan. Uspeli su da se izdignu iz teške pozicije u kojoj su bili, najviše zahvaljujući mom kolegi Đorđeviću koji je pokazao veliku hrabrost kada se vratio u Radnik. U momentu kada su na polusezoni  imali samo osam bodova njemu je uspelo da ekipu praktično uvede u zonu plej-ofa. Od njegovog dolaska golove su primali gotovo uvek iz prekida, jedino im je Partizan dao gol iz igre. Opasni su u prekidu i u tranzicijama, pri tom imaju izvanrednog golmana koji uspeva da odbrani mnoge protivničke šanse. O njihovom kvalitetu govori činjenica da su uspeli da pobede Partizan, što nas upozorava da veoma ozbiljno shvatimo utakmicu. U našem pristupu se ništa neće menjati u preostalih deset utakmica, želimo da sve zavisi od nas i na svakom meču ćemo pokušati da igramo našu igru, da mi utičemo na dešavanja na terenu i da od prvog minuta igramo fudbal za koji smatramo da će nam doneti rezultat", istakao je Lazetić.

Slavoljub Đorđevuić ne preti rivalu, a najavljuje veliku borbu:

"Mi smo i dalje u opasnoj zoni i, ako hoćemo da uspemo u ovoj misiji i izborimo opstanak, moramo još bolje i još više da radimo. U goste nam dolazi trenutno drugoplasirana ekipa TSC-a, koja ima velike ambicije. Pokriveni su na svim pozicijama, imaju izuzetne pojedince koji u svakom trenutku jednim potezom mogu da reše utakmicu. Sigurno da su favoriti u današnjem duelu, ali fudbal i jeste najpopularniji sport upravo iz razloga što ne pobeđuje uvek favorit. Mi ćemo izaći hrabro, sa željom da na našem stadionu iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže da napravimo iznenađenje".

Čukarički ima veliku priliku u Nišu, ali isto tako zna da rezultati Radničkog nisu u skladu sa kvalitetom igrača.

"Radnički je veliki klub, poslednjih godina se vratio u vrh srpskog fudbala, gde on prirodno i pripada, igrao je i Evropu. Možda im je ova sezona malo slabija, turbulentnija, ali to ne menja moj stav o niškom timu. Ta ekipa je pravljena za Evropu, da uđe u plej-of. Podigli su se u poslednje vreme, slavili su važnu pobedu u Subotici, verujem da će igrati sve bolje. Bez dileme, očekuje nas teška i zanimljiva utakmica, gde i oni imaju svoj cilj, kao i mi. Ne kalkulišemo, bitno je jedino da sakupimo što više bodova. Sa koje god pozicije da uđemo u doigravanje, igraće se do kraja i biće neizvesno i teško. Ponavljam, razmišljamo samo o svakom sledećem meču i o tome da osvojimo što više bodova", najavio je Dušan Kerkez, trener Brđana.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Dragan Šarac konačno može da računa na veći broj igrača:

"Čukarički je tim koji se bori za Evropu, ima valitetnu mladu ekipu, sa nekoliko iskusnih igrača koji su već dugo na superligaškoj sceni. Raduje me da smo kompletni, da posle dužeg vremena nemamo povređenih igrača. Mi smo dobro radili u proteklom periodu, nakon pobede u Subotici. Igramo kod kuće, izuzetno smo motivisani i spremni i u ovom trenutku svaki bod nam je bitan u borbi za pomak iz donjeg dela tabele".

Mozzart Bet Superliga Srbije, 28. kolo

Petak

Kolubara - Napredak 0:1 (0:0)
/Krstić 74p/

Mladost Lučani - Novi Pazar 1:3 (1:1)
/Žunić 34 - Mijić 27, Bogdanovski 48, Majdevac 73/

Subota

Radnički 1923 - Spartak 2:2 (1:1)
/Čočović 38, Činedu 77 - Stanić 38, Srećković 54/

Voždovac - Javor 0:1 (0:0)
/Bosić 59/

Crvena zvezda - Mladost GAT 4:2 (2:2)
/Katai 18, 90 Kanga 45+2p, Rakonjac 83 - Vidakov 11, 33/

Vojvodina - Partizan 2:1 (0:0)
/Malbašić 53, Nikolić 84 - Pantić 90/

Nedelja

Radnik - TSC 16.00 (TV Arena sport 10)
Radnički Niš - Čukarički 18.00 (TV Arena sport 7)