Superliga Srbije

Tumbasević u nadoknadi srušio Javor i prekinuo lošu seriju Spartaka

komentari (0)

Autor: Olgica Nikolić

27.04.2023 16:30
Tumbasević u nadoknadi srušio Javor i prekinuo lošu seriju Spartaka MN Press

Spartak je u Subotici pobedio Javor 3:2 (1:1) u 32. kolu Mozzart bet Superlige i prekinuo post koji traje od 1. marta! Subotičani su došli do zlatnih bodova, a doneo ih je golom iskusni Janko Tumbasević u drugom minutu nadoknade kada je sa 18 metara pogodio sam donji ugao golmana Strahinje Manojlovića.

U egal meču, Javor je poveo golom Luke Gojkovića iz penala, ali je Japanac Šimura pre isteka prvog dela uspeo da izjendači. Subotičani su imali inicijativu u drugom delu, golman Filip Manojlović je uspeo da osujeti nekoliko opasnih kontri gostiju, da bi rezervista Todorovski lepim golom, poluvolej udarcem sa 17 metara uspeo da donese vođstvo Spartaku.

Ipak, u 80. minutu Ado je u pokušaju da izbije loptu zakačio Tanka na ivici šesnaesterca, sudija Novak Simović je dosudio prvo faul, ali posle intervencije iz VAR sobe promenjena je odluka i dosudio je drugi penal za goste. Gojković je opet bio uspešan sa bele tačke za 2:2.

I na kraju je Spartak uspeo da prekine niz od sedam mečeva bez pobede i osvoji tri velika boda u borbi za opstanak. Poslednji trijumf ostvarili su 1. marta protiv Novog Pazara (2:0)

Mozzart bet Superliga, 32. kolo plej-aut

Utorak

Mladost GAT - Klubara 1:0 (1:0)
/Maksimović 31p/

Sreda

Mladost L. - Napredak 0:1 (0:0)
/Đ. Jovanović 81/

Četvrtak

Spartak ŽK - Javor Matis 3:2 (1:1)
/Šimura 45+3, Todorovski 76, Tumbasević 90+2 - Gojković 14 pen, 84 pen/

Radnik - Radnički Niš 16.30 (TV Arena Premium 1)