Superliga Srbije

Duljaj pred drugi meč sa Čukaričkim u četiri dana: Da ne verujem, otišao bih

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2023 16:38
Duljaj pred drugi meč sa Čukaričkim u četiri dana: Da ne verujem, otišao bih MN Press

Fudbalere Partizana u nedelju od 18.30 (TV Arena 1 Premium) očekuje drugi gostovanje ekipi Čukaričkom u četiri dana.

Takođe, biće to možda i poslednja šansa da se crno-beli vrate u trku za drugo mesto.

Šef struke Partizana, Igor Duljaj, rekao je:

"Nije lako igrati sa istim rivalom dve utakmice u četiri dana. Čak i da smo dobili veoma je teško pripremiti ekipu za ono što nas očekuje. Ulog je veliki, ali ne bih se žalio. Moramo da se suzbijemo, da vidimo ko je dostojan dresa Partizana, da vidimo i da li sam ja dostojan da predstavljam klub. Nema više izgovora, te loša atmosfera, ovo, ono... Sve može da se desi u životu, ali niko ne može da ti oduzme da se boriš na terenu", rekao je Duljaj i istakao veru u tim koji predvodi:

"Verujem da možemo do drugog mesta. Da ne verujem otišao bih. Najlakše je pobeći, ali morate da verujete u ono što radite. Ukoliko izgubite nadu, sve je džabe. Ulog je ogroman, nekoliko miliona ljudi voli i poštuje Partizan i znam da je to pritisak, ali to je Partizan".

Mladi strateg istakao je da gotovo izvesno u protokolu neće biti Patrika Andradea koji je obnovio povredu.

"Imamo trening danas i videću u kakvom su stanju neki igrači koji su počeli prethodnu utakmicu i na osnovu toga ću izabrati startnih 11. Sigurno će biti promena, iz ovog ili onog razloga. Razgovarali smo dan posle utakmice, ali nemamo pravo da se žalimo na bilo šta. Partizanov dres je težak, igrači igraju u velikom klubu i moraju tako da se ponašaju. Postoji kriza, kao i u drugim klubovima, ali bavimo se poslom kojim se bavimo i nema opravdanja. Nadam se da će Dijabate biti dobro. Ima male zdravstvene probleme i bio bih srećan ukoliko on bude mogao da trenira danas i da konkuriše za sutrašnju utakmicu, ali to u ovom trenutku ne znam".

Duljaj je potom otkrio da je svakodnevno u komunikaciji sa čelnicima kluba.

"Redovno se čujem sa sportskim direktorom, pričamo, analiziramo. Rekao sam ono što mislim i ono što osećaju igrači. Ne predajem se i ako je problem u meni mogu veoma lako da ga reše, ali neću bežati. Radim svoj posao pošteno i od srca. Da li je to dovoljno? Pokazuje se da možda nije, međutim dokle god postoji šansa ne predajem se. Ciljeve nisam ja postavio već ih Partizan postavlja. Ne možemo da budemo prvi, ogromna je razlika. Možemo da ostanemo bez Evrope, ali i da budemo drugi. Sve zavisi od nas i moramo da se borimo, druge nema".

Strateg Partizana potom se osvrnuo na činjenicu da njegov zim protiv Brđana nije imao podršku sa tribina, kojih neće biti na "večitom derbiju".

"Zbog koga se igra ako ne zbog navijača? Voleo bih da stadion bude pun i neka skandira ko šta hoće. Čak i protiv mene. Volim da vidim ljude na stadionu. Bez njih je mrtva atmosfera i izgleda žalosno. Na dolazak navijača utiče i kako mi igramo jer samo dobrom igrom možete privući navijače. Biće mi žao ukoliko se derbi bude igrao bez publike", rekao je Duljaj.