Superliga Srbije

Izraelci tvrde: Postignut dogovor, Bahar novi trener Crvene zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2023 13:08
Izraelci tvrde: Postignut dogovor, Bahar novi trener Crvene zvezde Guliver/MatthiasxKoch

Crvena zvezda će osvojiti šampionsku titulu u Superligi Srbije i tako postati prvi domaći klub koji je izborio direktan plasman u Ligu šampiona. Crveno-beli su na dobrom putu da odbrane i trofej u nacionalnom Kupu.

Ali, uprkos tome što je klub iz Ljutice Bogdana dominantan u domaćim takmičenjima, Zvezda će od naredne sezone dobiti novog trenera umesto aktuelnog Miloša Milojevića.

Prema pisanju medija iz Izraela, pregovori sa Barakom Baharom su završeni i sadašnji šef stručnog štaba Makabija iz Haife predvodiće sa klupe srpskog šampiona u naredne dve godine. Navodi se, takođe, da će izraelski stručnjak po sezoni dobijati 1.200.000 evra, ne računajući bonuse.

Pored Bahara u klub će stići i trener golmana Gaj Vajsinger i asistent Gaj Sarfati. U Zvezdu bi trebalo da stigne i kondicioni trener Makabija  Dror Šimson, međutim on još nije doneo konačnu odluku oko toga da li će napustiti Haifu na kraju sezone.

Barak Bahar ima 43 godine, prvo je bio asistent u Ironi Kirjat Šmoni, kluba čiji je glavni trener postao 2012. U njemu se zadržao tri godine, da bi od 2015. do 2020. godine vodio Hapoel Ber Ševu. Najviše uspeha imao je sa Makabijem iz Haife, sa kojim je osvojio poslednje dve titule šampiona Izraela, a na putu je da osvoji i treću.