Superliga Srbije

Oštro saopštenje FK Čukarički: Velika sramota, hoćemo pobedu službenim rezultatom

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

12.04.2023 11:28
Oštro saopštenje FK Čukarički: Velika sramota, hoćemo pobedu službenim rezultatom MN Press

Utakmica 30. kola Mozzart Bet Superlige između Čukaričkog i Partizana, koja je prekinuta juče u 22. minutu pri rezultatu 0:0, trebalo je da bude nastavljena danas od 18.00 bez prisustva publike.

Međutim, domaći nisu zadovoljni rešenjem čitave situacije, te su se oglasili saopštenjem.

Iz Čukaričkog smatraju da bi tri boda trebalo da se pripišu njima, zbog toga što, po navodima "brđana", oni jesu želeli da nastave meč u utorak, dok protivnik nije:

"Sve što se dešavalo na stadionu na Banovom brdu u utorak uveče velika je sramota srpskog fudbala. Fudbalski klub Čukarički je učinio sve što je traženo da se stvore uslovi da meč posle pražnjenja istočne tribine bude nastavljen. Stav Uprave fudbalskog kluba Čukarički je da se fudbalski propisi moraju poštovati, a da vinovnici incidenta moraju da budu sankcionisani.

Naš klub nije formalno obavešten o odluci da bude igran nastavak meča, nismo dobili niti pismenu odluku niti bilo kakvo drugo obrazloženje o razlozima prekida, kao ni o zakazivanju utakmice u novom terminu. Takođe, glavni sudija meča nije dao znak za kraj utakmice.

Odluka o prekidu i naknadnom nastavku utakmice suprotna je važećim propisima. Jedini pravno utemeljeni ishod jučerašnjeg meča isključivo mora biti registracija utakmice službenim rezultatom u korist FK Čukarički, ekipe koja nije odbila nastavak meča.

Našem klubu je ostala nepoznanica na osnovu kojih bezbednosnih činjenica je sudija doneo odluku o otkazivanju utakmice, ili je, kao što to brojni snimci pokazuju, odluka doneta nakon izričitog odbijanja igrača i predstavnika FK Partizan da nastave utakmicu i da napuste teren za igru. Fudbalski klub Čukarički će u toku dana dostaviti medijima zvaničnu žalbu koja će biti upućena na adresu Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije", navodi se u saopštenju Čukaričkog.