Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Igra se samo u Novom Pazaru, ostali mečevi u petak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2023 10:07
Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Igra se samo u Novom Pazaru, ostali mečevi u petak MN Press

Planirano je prvobitno bilo da se ovog četvrtka odigraju tri utakmice 29. kola Mozzart Bet Superlige, ali su vremenske prilike uslovile da se mečevi u Kragujevcu i Ivanjici pomere za petak, pa će jedini duel današnjeg dana biti onaj između Novog Pazara i Radnika (16, TV Arena 2 Premium).

Domači tim je obezbedio plasman u plej-of, dok će gosti iz Surdulice voditi veliku borbu u pokušaju da sačuvaju superligaški status.

"U ovoj polusezoni po tri puta su pobedili, izgubili i odigrali nerešeno. Svi njihovi porazi su rezultatom 0:1. To pokazuje da igraju stabilno i čvrsto, bez oscilacija. Pristup trenera Slavoljuba Đorđevića odrazio se na rezultate Surduličana. Svi su ih otpisali, ali oni sad svima prave probleme. Ljudi oko nas očekuju da bude lako. Ne slažem se. Moramo da budemo maksimalno ozbiljni da bismo se nadali pobedi. Ne interesuje me da li će utakmica da bude lepa za gledanje. Želim samo dobru igru mog kolektiva i potvrdu prethodnog trijumfa u Lučanima. Oni u golmanu Stefanu Ranđeloviću imaju najboljeg igrača meseca marta. Tu su i Taras Bondarenko, Edin Rustemović, Milan Makarić, pa početkom sezone igrač Novog Pazara Zoran Danoski. To je dobra grupa igrača i pravih takmičara", poručio je trener domaćih Davor Berber.

Da je Novi Pazar favorit smatra i trener Surduličana Slavoljub Đorđević koji, ipak, naglašava da njegova ekipa ima kvalitet da se suprostavi rivalu.

"Igramo pod velikim pritiskom, moji momci vredno rade, skidam im kapu na svemu što čine i verujem da će se i meni i njima odnos koji imamo prema obavezama, vratiti kroz rezultate. Očekuje nas duel protiv ekipe iz gornjeg dela tabele koja ima evropske ambicije i koristim priliku da im čestitam na neverovatnoj sezoni i svim uspesima koje su ostvarili. Novi Pazar je izuzetan tim, koji po meni ima jednog od najboljih štopera lige u svojim redovima, Slobodana Rubežića i jednog od najboljih napadača lige, Andriju Majdevca. Ništa novo neću reći ako kažem da je naš protivnik favorit. Mi smo u prolećni deo sezone krenuli iz bezizlazne situacije, a uspeli smo da dođemo u poziciju da možemo da se borimo za opstanak. Najvažnije je da posle utakmice možemo da se pogledamo u oči i kažemo da smo pružili maksimum", rekao je Đorđević.

Mozzart Bet Superlige, 29. kolo

Utorak

Napredak - Mladost Lučani 0:0

Sreda

Partizan - Voždovac 1:0 (1:0)
/Rikardo Gomeš 5/

Mladost GAT - Kolubara 0:0

Spartak ŽK - Crvena zvezda 1:4 (1:2)
/Šimura 9 - Bukari 7, Katai 23 pen, 82, Kangva 55/

Četvrtak

Novi Pazar - Radnik 16.00 (TV Arena 2 Premium)

Petak

Radnički 1923 - Radnički Niš 15.00 (TV Arena 1 Premium 
Javor Matis - Čukarički 17.00 (TV Arena 1 Premium))
TSC - Vojvodina 17.00 (TV Arena 2 Premium)