Superliga Srbije

Vladan Milojević uoči priprema: Imamo ciljeve, nadanja, želje...

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

17.06.2024 20:46
Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, govorio je pred početak priprema kluba. MN Press
Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, govorio je pred početak priprema kluba.

Posle još jedne uspešne sezone u Superligi Srbije (završene osvajanjem "duple krune"), fudbalerima Crvene zvezde predstoji da se dobro zagreju za sledeću godinu. Velika očekivanja i dalje postoje, a evropski apetiti definitivno nisu zasićeni ovosezonskim nastupom o Ligi šampiona, tako da treba očekivati napredak i na tom polju. 

Trener fudbalera sa "Rajka Mitića", Vladan Milojević izjavio je danas da očekuje da "crveno-beli" pripreme odrade na najbolji mogući način. Klub iz Ljutice Bogdana je danas počeo sa treninzima za novu sezonu.

"Imali smo 20, 25 dana da se odmorimo. Mislim da smo zaslužili ovaj odmor. Imamo dosta igrača koji su sa reprezentacijama. Imamo i igrače koji su sa našom reprezentacijom. Poželeo bih im da prođu grupu na Evropskom prvenstvu", rekao je Milojević na konferenciji za medije.

MN Press

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde

Nova sezona u Superligi Srbije počinje 20. jula.

"Imamo ciljeve, nadanja, želje. Nadam se da ćemo da odradimo pripreme na najbolji mogući način i ono što je najbitnije je da budemo bez povrede. Očekujem igrače koji će da se priključe, da što pre budu zdravi i orni, spremni da možemo da odgovorimo na prvu utakmicu u prvenstvu", naveo je Milojević.

Crvena zvezda je prošle sezone osvojila "duplu krunu" u nacionalnom prvenstvu.

"Igramo plej-of Lige šampiona, koji je daleko. Bitno je da sam video danas svoje igrače. Evo svi se nalaze u jako dobrom stanju fizičkom, nećemo imati prostora za rad, moramo sve da spakujemo u četiri nedelje, pošto počinje prvenstvo. Počinjemo od nule", naveo je Milojević. Trener Crvene zvezde se osvrnuo i na prelazni rok:

"Možemo da pričamo o igračima koji su došli, sve ostalo dok klub ne objavi... Naš sportski sektor dosta dobro radi, ovo nije samo prelazni rok koji je samo počeo, zvanično i nije počeo. Dalsio će nam svakako pomoći. Reagovali smo brzo i hvala klubu, jer je i finansijski bez obeštećenja. Danas je teško naći dobrog igrača koji je bez obeštećenja i mislim da će nam pomoći".

FK Crvena zvezda

Dalsio Gomeš, novi fudbaler Crvene zvezde

Crvena zvezda će prvi deo priprema da odradi na Zlatiboru od 19. do 29. juna.

"Tu je dosta igrača koje sam tražio da budu sa nama i biće sa nama u prvom delu na Zlatiboru. Prvo, jer su zaslužili da dođu i da vide malo kako izgleda, njihovim talentom i igrama, sa druge strane bih voleo uživo da vidim njihove kvalitete na treningu, kao i igračima koji su došli sa pozajmica. Meni je drago da imamo veliki broj mladih igrača, ovde mi deluje na prvi odlazak na Zlatibor da je bilo dosta igrača. Imamo talentovanu i mladu decu, videćemo kroz rad kako izgleda", naveo je trener Crvene zvezde.

Pojedini mediji su objavili da bi In Beom Hvang mogao da napusti klub.

"Ne bih da pričam o nečemu što se nije desilo, Hvang je naš igrač, veliki je profesionalac sad je tu, ja računam na njega. U ovom trenutku računam najozbiljnije i čekam da se vrati", rekao je Milojević.

MN Press

In-Beom Hvang, fudbaler Crvene zvezde

Zvezdu je na kraju prošle sezone napustio kapiten Aleksandar Dragović, koji je otišao u bečku Austriju.

"Mislim da ste pratili celu situaciju oko Dragovića, profesionalac je, dao je dosta toga Zvezdi. Dosta puta sam razgovarao sa njima, pričali smo, njegova želja je bila okrenuta prema Zvezdi, ali na kraju je preovladao taj povratak tamo gde je odrastao, ponikao i to je za poštovanje. Možda bi mi bilo krivo da nismo pokušali sve, ali klub je uradio sve i mislim da je tu bila njegova lična želja da se vrati. Dragović kao lider, fudbaler, vodim računa o ljudskim karakteristikama. Pored njega su mnogi stasali, bili bolji, nadam se da ćemo imati još Dragovića u Crvenoj zvezdi", zaključio je Milojević.