Superliga Srbije

Ozbiljna ekipa, neće biti lako osvojiti tri boda: Igor Duljaj svestan šta čeka Partizan protiv Čukaričkog

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2024 11:22
Igor Duljaj, trener FK Partizan, zna cilj svoje ekipe ali i kvalitete Čukaričkog MN Press
Igor Duljaj, trener FK Partizan, zna cilj svoje ekipe ali i kvalitete Čukaričkog

Poslastica sutrašnjih mečeva 30. kola Mozzart Bet Superlige Srbije biće "servirana" na Banovom brdu, gde će Čukarički dočekati Partizan u večernjem terminu, kada proće letnja vručina usred proleća (19.15, TV Arena 1 Premium), jer će teren deliti učesnici nastupajućeg plej-ofa i pretendenti na UEFA takmičenja. 

Crno-beli iz Humske imaju četiri boda minusa u odnosu na branioca titule i vodeću Crvenu zvezdu, a gradski rival im dolazi u nezgodnom momentu, jer Čuki ne cvetaju ruže u prvenstvu u poslednje vreme a pre nekoliko dana je ispala iz Kupa Srbije. 

"Mi gledamo kao i na svaku prethodnu utakmicu, meč koji donosi iili odnosi bodove. Nemam prijatna iskustva sa Čukaričkim na njihovom terenu, prošle godine smo uz nemile scene izgubili. Pokušaćemo to da promenimo, termin je odličan, očekujem dosta naših navijača. To je poslednja utakmica pred plej-of, a naš je cilj i zadatak da osvojimo tri boda", reči su Partizanovog trenera Igora Duljaja. 

Šef stručnog štaba drugoplasiranog tima SLS ima dodatne reči hvale za učesnika jesenje faze Lige konferencije. 

"Oni su u poslednjih koliko godina rasli, to su pokazali i u duelima sa Parizanom i Zvezdom, radi se o ozbiljnoj ekipi koja zna da igra fudbal. Svima mogu predstavljati problem. Izuzetno su opasni posle prekida, imaju odlične izvođače, skakače, na to moramo obratiti pažnju. Neće biti lako ostvariti cilj i osvojiti tri boda. Nadam se da će teren biti u dobrom stanju i verujem da ukoliko tako bude navijači će otići zadovoljni sa stadiona. 

Navijači jedva čekaju povratak na teren Mateusa Saldanje, koji se oporavljao od povrede. 

"Svi su u trenažnom procesu, trenirao je Saldanja poslednja dva treninga sa ekipom, razmisliću šta je najbolje posle večerašnjeg treninga i da li će biti u rotaciji. Ne smemo da zaboravimo da imamo igrače sa dva, tri kartona jer nas posle ove utakmice očekuju neke važne".

Duljaj je na istoj konferenciji za medije najavio manje tumbanje tima u odnosu na, penalima, izvojevanu pobedu u Kupu, ali i govorio o važnosti uloge Bibrasa Natha u igri "parnog valjka". 

"Svaki igrač ima svoju ulogu u Partizanu, tako i Natho, čak i protiv Voždovca ste videli, posebno kada je u pitanju njegov poslednji pas (za Baždara). Imamo igrače sa klupe koji mogu da uđu i da promene ritam. Natho ima 36 godina i on i dalje daje svoj maksimum, stižu godine pre ili kasnije, ali je i dalje važan šraf".

Posle ovog meča počinje plej-of, što znači da stiže novi "večiti derbi", ali Duljaja još ne zanima nova utakmica sa Zvezdom. 

"Mi imamo pritisak, ko god je u Partizanu radi i igra pod pritiskom, ali ta utakmica je toliko daleko, da u ovom trenutku ne razmišljamo o tome. Fokus je sutrašnja, niti me interesuje žreb niti sledeće kolo", tvrdi trener Partizana.

Standings provided by Sofascore