Superliga Srbije

(VIDEO) Katai slomio otpor Radnika i Zvezdi osigurao prvo mesto u plej-ofu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.04.2024 17:59
Aleksandar Katai postiže prvi gol u Surdulici FK Crvena zvezda
Aleksandar Katai postiže prvi gol u Surdulici

Mučila se Crvena zvezda 75 minuta u Surdulici, ali bio je dovoljan samo jedan sjajan pas Žan Filip Krasoa i iskustvo Aleksandra Kataija da šampion ubeleži pobedu protiv Radnika 2:0 (0:0) i kolo pre kraja prvog dela obezbedi prvo mesto u plej-ofu Mozzart bet Superlige. Mučio se šampion, imao je i sreće da dve kardinalne greške (Glazer, Điga), domaćin ne iskoristi zbog sjajnih odbrana golmana Omrija Glazera, ali na kraju je na individualni kvalitet pobedio i rivala i loš teren. Naravno, i Zvezdin "Magiko" Aleksandar Katai, koji je na svom kontu ubeležio 110 golova i prestigao Rajka Mitića na osmom mestu večne liste golgetera crveno-belih.

Mučila se Crvena zvezda sa visokom travom na terenu, ali i dvojnim blokom Radnika. Imali su igrači srpskog šampiona inicijativu od starta meča, ali ne i dobar plan kako da ugroze rivala. Malo su se oslanjali na udarce sa distance, uglavnom najjačim oružjem za zgusnute odbrane, više su pokušavali centaršutevima sa krila, ali nijedan nije bio ni solidan. Stvorili su dve prilike preko Hvanga (10), kada je šutirao sa 15 metara i preko Pitera Olanjinke, kada je dobro šutirao glavom posle kornera, ali je oba puta golman Ranđelović efektno odbranio. 

Radnik je pretio koliko mu je bilo dozviljeno, a najbolju priliku propustili su Čumić, pa Anđelković u 18. minutu posle velikog kiksa golmana Omrija Glazera. Izraelski golman je ničim izazvan ispustio loptu na nogu Čumiću, njega je izblokirao Điga na četiri metra od gola, da bi Anđelkovićev "penal" odbranio nogom Glazer.

Posle pauze, Vladan Milojević je na teren poslao Aleksandra Kataija očekujući ono što je i uradio - rešio meč. Pre gola u 75. minutu, koja je bila plod dobre kombinatorike, preciznog pasa Žan Filip Krasoa i realizacije "Magika", drugi veliki kiks gostiju nisu iskoristili domaćini. Hajdarević je bio sam na desetak metara, ali je Glazer sačuvao Zvezdu. Imali su crveno-beli još nekoliko pokušaja, Katai je pogodio stativu, 

Aleksadnar Katai se u 88. minutu samo poklonuio posle kontre i stavio tačku. Zvezda je mukom došla do cilja.

Radnik - Crvena zvezda 0:2 (0:0)

Stadion: Radnika.
Sudija: Stanko Ostraćanin.
Strelac: Katai u 75. i 88. minutu

RADNIK: Ranđelović - Gašić, Sadik, Vranjanin, Kadijević - Hajdarević, Oreščanin, Rustemović - Jovanović (od 80. Stanojević), Anđelković (od 60. Bogdanović) - Čumić (od 80. Kunić).

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović, Spajić, Điga, Rodić - Stamenić (od 46. Katai), Kanga (od 89. Šljivić) - Olajinka, Hvang, Ivanić (od 62. Kraso) - Ndijaje (od 89. Mimović).

Mozzart Bet Superliga, 29. kolo

subota

Železničar – Vojvodina 0:3 (0:2)
/Ivanović 10, 59, Zukić 23pen/

TSC – Čukarički 0:0

nedelja

Radnički 1923 – Spartak 3:1 (1:1)
/Ristić 31, Vidosavljević 51 pen, Zorić 54 - Mijić 36/

Radnik – Crvena zvezda 0:2 (0:0)
/Katai 75, 88/

Radnički – Voždovac u toku
Partizan – Novi Pazar 20.00 (A1P)

ponedeljak

IMT – Napredak 16.00 (A1P)
Javor – Mladost 18.30 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore