Superliga Srbije

Goleada u Subotici, TSC još jednom uspešan na gostovanju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2024 19:51
Fudbaleri TSC-a MN Press
Fudbaleri TSC-a

Nastavlja TSC da dominira na gostujućim terenima. Izabranici Žarka Lazetića pobedili su Spartak u Subotici sa (4:2) i tako nastavili niz dobrih rezultata na gostujućim terenima. TSC je jedina ekipa u Superligi Srbije koja nije doživela poraz u duelima van Bačke Topole, a zabeležili su čak osam pobeda i pet remija. 

Što se tiče Spartaka, za razliku od minuliog meča na Banovom brdu, trener Nenad Lalatović sa gola je na klupu preselio Aleksandra Vulića, koji je u duelu sa Čukaričkim primio dva gola iz kornera, a u startnih jedanaest je uvrstio Filipa Manojlovića. To, međutim nije dalo rezultata. 

Rano je TSC došao do prednosti, već u 17. minutu. Milan Radin je ostao sam na desnoj strani terena, povlačili su se pred njim defanzivci domaćeg tima, a onda je vezista gostiju šutirao sa oko trinaest metara i pogodio mrežu Spartaka - 0:1.  

Vrlo brzo ekipa iz Bačke Topole stigla je i do drugog gola. Pantović je posle dodavanja Radina, uputio precizan pas kroz šesnaesterac domaćih do Ćirkovića, kome nije bilo teško da smesti loptu u mrežu - 0:2.

Mogao je TSC na odmor da ode i sa tri gola prednosti. Nemanja Petrović je izveo slobodan udarac, Stojić je glavom spustio loptu do Saše Jovanovića, a iskusni vezista sa metar nije pogodio mrežu.

Već na startu drugog poluvremena Nenad Lalatović je izvršio čak četiri izmene. Ipak, ekipa iz Bačke Topole, brzo je došla i do trećeg gola. U 54. minutu dobio je jednu dubinsku loptu Saša Jovanović, a onda je šutirao sa četrnaest metara levom nogom, a lopta je otišla pod prečku - 0:3.

Radost gostiju nije dugo trajala, jer je Spartak uspeo da smanji prednost TSC-a. Posle prekršaja Stojića, sudija Danilo Nikolić dosudio je slobodan udarac za Spartak, a precizan sa oko dvadeset metara bio je Miloš Mijić - 1:3.    

U tom trenutku zaigrali su mnogo bolje Subotičani, što je dalo rezultata. Jug Stanojev je centrirao sa desne strane, ostao je sam Ubiparip u šesnaestercu TSC-a i volej udarcem smestio loptu iza leđa Veljka Ilića - 2:3.

Baš kada je izgledalo da se Spartak vraća u "život", domaći su ostali sa igračem manje. Pogrešio je prilikom dodavanja golman Manojlović, pokušao je da ispravi njegovu grešku Ilija Martinović, ali je tom prilikom napravio prekršaj nad Sašom Jovanovićem. Sudiji Nikoliću nije preostalo ništa drugo nego da mu pokaže i drugi žuti, odnosno crveni karton i put u svlačionicu. 
Iskoristili su to igrači TSC-a, a Ćirković je drugim golom u 72. minutu rešio sve dileme u Subotici - 2:4.

U narednom kolu TSC igra protiv Voždovca, dok Spartak gostovati Partizanu.

MozzartBet Superliga, 26. kolo.

Subota

Radnik - IMT 0:1 (0:0)
/Lutovac 73/
Voždovac - Čukarički (0:1)
/Miletić 68 - Adžić 45/
Spartak - TSC 2:4 (0:2)
/Mijić 58, Ubiparip 65 - Radni 17, Ćirković 28, 72, Jovanović 54/
Vojvodina - Novi Pazar 20:00 (AS3)

Nedelja

Mladost - Partizan 13:30 (A1P)
Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 16:00 (A1P)
Železničar - Javor 18:00 (AS5)
Napredak - Radnički Niš 20:00 (AS5)

 

 

Standings provided by Sofascore