Superliga Srbije

Igor Duljaj pred Mladost: Nije važno ko je prvi na tabeli, nego ko će prvi proći kroz cilj

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.03.2024 12:45
Trener Partizana Igor Duljaj MN Press
Trener Partizana Igor Duljaj

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je pred sutrašnji meč protiv Mladosti u Lučanima da ništa nije gotovo u trci za titulu i da on i njegovi igrači imaju svoj put.

Utakmica 26. kola Superlige Srbije igra se u nedelju od 13 i 30. (Arena 1 Premium) Partizan u sredu poražen kod kuće od Napretka (0:1) čime je prepustio prvo mesto na tabeli Crvenoj zvezdi koja sad ima dva boda više.

"Uvek kad se doživi neuspeh naravno da nije prijatno, ali ta utakmica što se mene i moje ekipe tiče završena. Stavili smo tačku, jer ima mnogo utakmica ispred nas, ne vraćamo se nazad. Imao sam razgovor sa ekipom, rekao sam im da osim rezultata nemam šta da im zamerim. Imali smo dosta šansi, ali kao što sam mnogo puta rekao, pamti se rezultat. Meč je arhiviran", rekao je Duljaj na konferenciji za medije.

Posle poraza od Kruševljana, publika je u Humskoj pružila podršku Duljaju i njegovim izabranicima. "Običnog navijača nikada ne možete da prevarite. Oni prepoznaju kada tim daje maksimum. Čestitao sam Napretku na bodovima, izgubili smo, nema kuknjave, a publika i navijači su prepoznali da su igrači hteli jako pobedu, dali su sve od sebe. Nekad vas sreća ne posluži, ali videlo se da igrači to žele. Nije ništa gotovo, imamo svoj put, znamo šta hoćemo i želimo. Nisam obećavao, niti bežim od toga da treba da se borimo za prvo mesto. Samo sam mnogo puta rekao, da nije važno ko je prvi na tabeli, nego ko će proći za cilj prvi", istakao je trener "crno-belih".
 


Posebno je Duljaj istakao navijače Partizana. "Ako se vratimo u blisku prošlost, videli smo da ih je na svakoj utakmici u gostima bilo mnogo, nikad više. Drago mi je što su prepoznali da se tim bori, što ima veliku želju, oni su se identifikovali sa drugima. Važna nam je njihova podrška. Izuzetno je važna, kao i uvek, mene i moju ekipu zanima čista sportska priča i fer plej", rekao je Duljaj.

Svestan je trener drugoplasiranog kluba na tabeli Superlige da je pred ekipom težak zadatak. "Mladost je po tradiciji dosta nezgodan protivnik za Partizan, ne znamo u kakvom stanju je teren, ne tražimo alibi. Imali su dosta iskusnih igrača koji mogu da igraju na rezultat i umeju to da rade. To su u dosadašnjem delu prvenstva mnogo puta dokazali. Ovaj meč je bitan, jer posle njega dolazi pauza od 14 dana i vrlo je važno na nju otići sa pozitivnim emocijama", dodao je Duljaj.

Partizan je protiv Mladosti igrao i tokom priprema, ali Duljaj kaže da će ovo biti drugačiji meč. "Dve različite utakmice, prijateljska gde nema pritiska, gde treneri mogu da provere sa kakvim igračima raspolažu. Totalno drugačija utakmica će biti u Lučanima, nadam se da će teren biti u dobrom stanju, verujem da će navijači doći u velikom broju da bodre svoj klub i igrače", zaključio je Duljaj i dodao da može da računa na sve igrače osim povređenog Mateusa Saldanje.
 

Standings provided by Sofascore