Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Igra se od Surdulice do Subotice

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2024 10:35
Fudbaleri Radnika MN Press
Fudbaleri Radnika

Fudbaleri IMT-a ostvarili su pobedu protiv Javora, dok su prvotimci Napretka i TSC-a odigrali bez golova u uvodim mečevima 24. kola Mozzart Bet Superlige, a ovog petka su na programu nova četiri meča elitnog ranga srpskog fudbala.

Utakmice su podeljene u dva termina, prvi na teren izlaze prvotimci Radnika i kragujevačkog Radničkog 1923, odnosno Spartaka i Novog Pazara, a u večernjem terminu se sastaju Mladost - Čukairčki i Vojvodina - Voždovac.

Tim iz Surdulice je u poslednjem kolu ostvario prvi trijumf u 2024. godini i u dobrom raspoloženju dočekuje najprijatnije iznenađenje prolećnog dela prvenstva, budući da Kragujevčani imaju sve četiri pobede u prolećnom delu prvenstva i trentuno su peti na tabeli sa samo tri boda manje od četvrtoplasiranog Čukaričkog.

"Posle prve pobede u prolećnom delu prvenstva svakako da je raspoloženje čitavog tima i kluba mnogo lepše i bolje. Svi se nadamo da ćemo ponoviti takav rezultat, odnosno znamo da moramo, kako bismo izašli iz ove situacije u kojoj smo sada. U goste nam dolazi ekipa Radničkog iz Kragujevca koja u poslednje vreme igra izuzetno lep i efikasan fudbal. Zabeležili su nekoliko izuzetnih pobeda, tako da ih respektujemo maksimalno, ali eto, nadamo se da smo i mi u nekom dobrom raspoloženju, da nam je forma u uzlaznoj putanji i da se uz maksimalan angažman svih nas, i iz tima i iz kluba, možemo nadati povoljnom rezultatu", kaže trener domaćih, Dušan Đorđević, dok pomoćnik Feđe Dudića u stručnom štabu gostiju, Adnan Jahić dodaje:

"Bez obzira što zauzima poslednje mesto na tabeli, Radnik je jako borbena i nezgodna ekipa, koja nije imala sportske sreće na nekim prethodnim utakmicama. Izvesno je da će imati i veliku podršku sa tribina, tako da nam neće biti nimalo lako da dođemo do novih bodova. Ovo će biti jedna od najzahtevnijih utakmica za nas od početka prolećnog dela prvenstva, posebno sa tog nekog psihološkog aspekta. Mi smo u seriji dobrih rezultata, dok sa druge strane naš protivnik traži slamku spasa. Moramo biti maksimalno fokusirani i obratiti pažnju na te njihove duge lopte i ofanzivni prekid. Na nama je da se držimo naših principa igre, da budemo rastrčani i fokusirani i sigurno je da u tom slučaju dobar rezultat neće izostati".

MozzartBet Superliga, 24. kolo

četvrtak

IMT - Javor 2.1 (1:0)
/Lutovac 40, L. Luković 80 - Skoko 60/

Napredak - TSC 0.0

petak

Radnik - Radnički 1923 16,30 (TV Arena 3 Premium)
Spartak - Novi Pazar 16.30 (TV Arena 1 Premium)
Mladost - Čukarički 18.30 (TV Arena 3 Premium)
Vojvodina - Voždovac 18.30 (TV Arena 1 Premium)

subota

Crvena zvezda - Partizan 17.00 (TV Arena 1 Premium)
Železničar - Radnički Niš 19.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore