Superliga Srbije

Superliga Srbije na Areni sport: Partizan dočekuje žilave Pančevce u Humskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2024 14:15
Fudbaleri Partizana MN Press
Fudbaleri Partizana

Fudbaleri Partizana odlično su započeli prolećni deo sezone - nanizali su tri pobede u februaru (Javor, IMT, Radnik), a uspešnu seriju pokušaće da nastave i protiv "fenjeraša" Železničara danas u Humskoj (18:30, Arena 1 Premium) u sklopu 23. kola Mozzart Bet Superlige.

Susret na našem drugom najvećem stadionu biće imperativan za obe ekipe zbog očiglednih razloga. Zbog psihološke prednosti nad gradskim rivalom, crno-beli moraju da zadrže i taj bod razlike, dok se Pančevci bore da ostanu u eliti. A, sudeći prema njihovim skorašnjim partijama, crno-bele ne očekuje uopšte tako lak zadatak kao što se na prvi pogled stiče.

Zbog suspenzije, Aleksandra Jovanovića, zameniće na golu Partizana - Miloš Krunić. Mateuš Saldanja je upitan pošto je derbi sa Crvenom zvezdom "odmah iza ugla", dok bi crno-beli trebali da budu jači za Ksandera Severinu, koji je izmirio odnose sa upravom kluba nakon drame oko neisplaćenih bonusa.

"To je pukotina koja se pojavila i brzo je sanirana. Znate kako je bilo u prošlosti. Najvažnije je da smo brzo reagovali, za razliku od prethodnih slučajeva kad smo radili samo do 16 časova, samo smo svi ostajali do kasno u noć i bili ažurni kako bi se Severina što pre vratio. Ekipa ga je prihvatila na najbolji mogući način i time bih stavio tačku", rekao je trener Partizana Igor Duljaj na konferenciji za medije.
 


Ulaz u Humsku biće ujedno slobodan za sve navijače.

"Raduje me što je rukovodstvo omogućilo besplatan ulaz. Verujem da će biti dosta navijača koji će moći da uživaju u dobroj igri. Popunite zapad i istok, roditelji neka dovedu decu da gledaju idole, a oni će vam se odužiti na najbolji način. Znam da publika neće biti na južnoj tribini, ali će se vratiti na nju jednog dana. Što nas je više, biće nam lakše. Mi ne tražimo pažnju, samo poštovanje. Kao što ćemo ukazati svakom našem protivniku poštovanje. To je sportska priča, ništa više", dodao je trener Partizana.

Mozzart Bet Superliga, 23. kolo

petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)
/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)
/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

subota

Javor Matis - Vojvodina 14.00 (TV Arena sport 4)
TSC - Crvena zvezda 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Partizan - Železničar 18.30 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Novi Pazar - Mladost 14.30 (TV Arena sport 3)
Voždovac - Spartak 16.30 (TV Arena sport 3)
Radnički Niš - Radnik 18.30 (TV Arena sport 3)
 

Standings provided by Sofascore