Superliga Srbije

Lazetić ne potcenjuje Radnik: Za mene je ova utakmica podjednako bitna kao i ona protiv Vest Hema

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2024 18:35
Žarko Lazetić, trener TSC-a nijednog rivala ne potcenjuje MN Press
Žarko Lazetić, trener TSC-a nijednog rivala ne potcenjuje

Fudbaleri TSC-a u nedelju 18. februara od 17.00 časova (TV Arena sport 1), na svom stadionu TSC Arena, dočekuju ekipu Radnika iz Surdulice u 21. kolu Mozzart bet Superlige uvereni da će u prvoj prolećnoj utakmici pred domaćom publikom pružiti dobru partiju i osvojiti nova tri boda.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je konstatovao da se po tabeli vidi da Radnik nije u dobroj situaciji, ali da je baš pred takve protivnike najanksiozniji.

"Podsetio sam igrače da sam na pitanja kako se pripremamo za Vest Hem odgovarao 'isto, kao i za Radnik iz Surdulice'. Znam da smo mi apsolutni favoriti, ali da i da lako možemo da izgubimo. To što su oni na poslednjem, a mi na trećem mestu ne garantuje ništa. Svaka utakmica je priča za sebe i za svaku se isto spremamo. Prihvatamo ulogu favorita i odgovornost da uvek treba da budemo na najvišem mogućem nivou, ali rezultat uvek može da ode u neočekivanom smeru. Bio bih zadovoljan da sutrašnju utakmicu dobijemo rezultatom od 1:0", rekao je Lazetić.

Svi fudbaleri su trenirali tokom nedelje, neki su u boljem, neki u slabijem momentu, ali svi su na raspolaganju, istakao je Lazetić.

"Očekujem da ćemo biti spremni i pametni i da ćemo se mi pitati u predstojećem meču. Moglo bi se reći da smo imali neke problema u niskoj zoni, ali većinu smo rešili. Svima koji prate fudbal treba da bude jasno da je rešavanje niske zone protiv dobro organizovane ekipe najteža stvar u fudbalu. Ne sumnjam da će moj sjajni kolega Dušan Đorđević, bivši selektor mlade reprezentacije Srbije, pokušati da nas upravo tu ugrozi. Naravno, mi radimo da to popravimo, nije lako, ali želimo da igramo proaktivni fudbal i da iz situacije u situaciju sprovodimo u delo ono što vežbamo na treninzima".

Trener ekipe iz Bačke Topole želči u svkaom novom meču da vidi neki napredak. 

"Nevezano za rezultat videće se koliko smo napredovali i koliko smo karakterno spremni da se nosimo sa izazovima. Prošle godine smo u tome bili dobri i sada nem je želja da dodatno napredujemo i pomerimo granice. Takmičimo se sami sa sobom i između sebe jer imamo dobar tim i jaku konkurenciju. Igrači znaju da im je svaka nova utakmica prilika da se izbore za status jer se na njima najbolje stiče uvid i dobija odgovor na pitanje ko je kakvog kvaliteta. Na terenu se, na osnovu govora tela, reakcije na promašenu šansu ili primljeni gol, vidi kako se ko sa time nosi i u odnosu na to pravimo balanse da bi postali što bolji i pobeđivali", zakljkučio je Lazetić.