Superliga Srbije

Činedu se oprašta protiv Vojvodine: Napadač Radničkog odlazi u Kinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2024 08:28
Džefri Činedu u duelu sa Antonićem iz TSC MN Press
Džefri Činedu u duelu sa Antonićem iz TSC

Džefri Činedu, napadač kragujevačkog Radničkog 1923 karijeru nastavlja u kineskom Liaoningu. Utakmica sa Vojvodinom u nedelju biće ujedno oproštajna za 26-godišnjeg Nigerijca koji je ostavio jako dobar utisak u ovih godinu dana na "Čika Dači".

Radnički će inkasirati više od 100.000 evra za ovaj transfer, s obzirom da je igraču isticao ugovor na kraju sezone. Činedu je u Kragujevac stigao iz skopskog Rabotničkog, gde je na 60 mečeva postigao 12 golova. Pre toga je igraop za Lahti, Trnas Narvu i Olimpik iz Donjecka. Na "Čika Dači" je na 29 mečeva postigao devet golova.

Kragujevčani su ga pustili u Kinu tek kada su obezbedili zamenu. Novi napadač Kragujevčana trebalo bi da bude Viktori Beniangba, još jedan špic iz Nigerije, kojeg je Crvena zvezda ovih dana kupila od belgijskog Genka.

Beniangba će se, najverovatnije, u narednih šest meseci kaliti u Radničkom, na terenima Mozzart Bet Superlige. U Zvezdi veruju da ima ozbiljan potencijal i da bi tu mogao da iskaže potencijal i "kupi povratnu kartu" za "Marakanu".