Superliga Srbije

Vojinović o Lesorovoj kazni: Očekujem da će smiriti strasti i izazvati pozitivan efekat

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.03.2023 14:18
Vojinović o Lesorovoj kazni: Očekujem da će smiriti strasti i izazvati pozitivan efekat MN Press

Komesar AdmiralBet ABA lige, Milija Vojinović, govorio je o kazni košarkaša Partizana, Matijasa Lesora, nakon incidenta sa Filipom Petruševim.

Naime, Francuz je po završetku utakmice sa Crvenom zvezdom, u kojoj su crno-beli slavili sa 92:81, udario Petruševa i na taj način zaradio tri utakmice suspenzije i novčanu kaznu u iznosu od 10 hiljada evra:

"Mislim da je kazna po disciplinskom pravilniku ABA lige, odluku je doneo disciplinski sudija. Sve se odluke donose po internoj dokumentaciji koju donose klubovi. Kazna za slučaj Matijasa Lesora je utemeljena u disciplinksom pravilniku. Jedan klub misli da je prestroga, jedan da je blaga. Meni je žao što se to desilo, bacilo senku na utakmicu gde je oboren rekord po broju gledalaca u ABA ligi", rekao je Vojinović za TV Prvu, pa dodao:

"Nije ovo prvi slučaj da se dešava i u ABA ligi i u drugim ligama slični incidenti. Ne bih komentarisao odluku disciplinskog sudije".

Potom je potrvdio da će trener Partizana, Željko Obradović, imati Lesora na raspolaganju na utakmici protiv podgoričke Budućnosti:

"Utakmica između Budućnosti i Partizana je odložena zbog predsedničkih izbora u Crnog Gori, a ‘Morača‘ je glasačko mesto. Pomerili smo utakmicu na zahtev Budućnosti, te će Lesor moći da igra protiv Budućnosti", objasnio je Vojinović.

Komesar ABA lige smatra da bi kazna mogla da ima pozitivne efekte:

"Očekujem da će smiriti strasti. Da će kazna izazvati pozitivne efekete, ne samo pod velom toga što se samo desila. Predstavnici oba kluba i mi unutar ABA lige apelujemo da bude fer-plej", rekao je Vojinović, pa prokomentarisao i situaciju Filipa Petruševa:

"Filip Petrušev je reprezentativac Srbije i jedan od najtelantovanijih igrača. Žao mi je što tako dođu neke konotacije na njegov račun, baca senku na njegov talenat".

Za kraj, istakao je da takmičenje kao što je ABA liga zaslužuje najmanje dva predstavnika u Evroligi:

"Bez obzira što ruski klubovi neće igrati, region koji obuhvata ABA liga zaslužuje dva ili više predstavnika. Nadam se da će to biti minimum i da će ABA liga i naredne i idućih sezona imati više predstavnika. Ono što su naši klubovi pokazali ove sezone nam daje pravo na to", podvukao je Vojinović.