ABA liga

AdmiralBet Aba liga kaznila Lesora zbog udaranja Petruševa: Francuz dobio tri utakmice suspenzije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.03.2023 10:57
AdmiralBet Aba liga kaznila Lesora zbog udaranja Petruševa: Francuz dobio tri utakmice suspenzije MN Press

Košarkaš Partizana Matijas Lesor propustiće naredne tri utakmice crno-belih u AdmiralBet Aba ligi i moraće da plati kaznu od 10.000 evra, odlučio je disciplinski sudija takmičenja Hrvoje Vidan.

 

 

Francuz je sankcionisan zbog udaranja košarkaša Crvene zvezde Filipa Petruševa, a u obrazloženju odluke se navodi:

"Na osnovu tačaka 1.,3., 4., 5., 7.1., 8., 9., 10., 12., 15., 17., 26.1. i 27.1. Disciplinskog kodeksa AdmiralBet ABA lige, Matijas Lesor se kažnjava zabrana nastupa na sledeće tri utakmice AdmiralBet ABA lige u sezoni 2022/23 i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 evra. Disciplinski sudija ukazuje kako je nezavisno od razloga, predmetna reakcija igrača KK Partizan Mozzart Bet Matijasa lesora krajnje neprimerena i preterana, u koliziji sa sportskim duhom te kao takva dovodi ugled ABA lige kao i košarkaške igre generalno u negativan kontekst, pa se stoga takva radnja nikako ne može tolerisati".

Do kraja regularnog dela sezone ostalo je da se odigra još pet kola, što znači da će crno-beli bez pomoći francuskog centra biti na mečevima protiv Cedevite Olimoije, FMP-a i Igokea.

Podsećanja radi, incident zbog kojeg je Lesor kažnjen dogodio se odmah po okončanju utakmice minulog kola regionalnog takmičenja između Partizana u Crvene zvezde u kojem su crno-beli slavili 92:81, a francuski centra dva puta udario prvotimca crveno-belih.

Na sreću, iz gužve koja je nastala nisu se izrodili veći indicenti i sve je vrlo brzo rešeno prisebnom reakcijom ostalih aktera meča.