Superliga Srbije

(VIDEO) Eze Frajdej šokirao "Karađorđe": Mladost u nadoknadi do boda protiv Vojvodine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 17:12
Patrik eze Frajdej, napadač Mladosti iz Lučana MN Press
Patrik eze Frajdej, napadač Mladosti iz Lučana

Patrik Eze Frajdej za šokirao navijače Vojvodine na "Karađorđu" i golom u šestom minutu nadoknade doneo je Mladosti iz Lučana vredan bod u Novom Sadu 1:1 (0:0). Bili su Novosađani nadomak trijumfa na debiju trenera Božidara Bandovića, vodili su od 83. minuta, ali nisu uspeli da sačuvaju tri boda i tako su napravili korak unazad u borbi za Evropu.

Prvioh 20-tak minuta meča na "Karađorđu" proteklo je u znaku gostiju koji su pripretili preko Udovičića i Ezea, ali njihovi udarci nisu završili iza leđa Dragana Rosića. Novosađani su se probudili tek od sredine prvog dela, da bi Uroš Nikolić i Filip Malbašić u četiri minuta propustili dve kolosalne prilike. Obojica su došla na pet-šest metara od gola Saše Stamenkovića, ali su loptu gurali pored njega, ali i tik pored stativa.

Aleksa Vukanović je u drugom delu imao dve dobre prilike i oba puta u periodu od tri minuta iz dobrih prilika šutirao je iznad prečke. Mogao je bivši napadač Crvene zvezde da promeni rezultat, pogotovo kada je sa desetak metara promašio zicer.

Međutim, Vukanović je u 80. minutu izborio jedanaesterac jer je bio srušen nadomak gola, a Andrija Radulović je doneo prednost Vojvodini.

Ipak, Mladost je došla do vrednog boda golom Patrika Ezea Frajdeja u šestom minutu nadoknade. Posle kornera Veličkovića, iskusni napadač je bio najviši u skoku, matirao je Rosića i šokirao navijače domaćina na "Karađorđu". Mladost je bodom napravila korak napred ka željenom plasmanu u plej-of Mozzart bet Superlige.

Mozzart Bet Superliga, 20. kolo

subota

Železničar - Novi Pazar 2:2 (2:1)
/Đorđević 8, Romanić 45 - Karaklajić 33, Suma 90+4 pen/

Javor - Partizan 0:1 (0:0)
/Saldanja 62/

Vojvodina - Mladost Lučani 1:1 (0:0)
/A. Radulović 83 pen - Eze Frajdej 90+6/

Crvena zvezda - Voždovac 16.30 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Radnički 1923 - Radnički Niš 13.00 (TV Arena sport 2)
IMT - TSC 15.00 (TV Arena sport 10)

ponedeljak

Napredak - Spartak ŽK 16.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore