Superliga Srbije

Radnički iz Niša remizirao sa Ardom, imenjak iz Kragujevca sa Lođom, a Novi Pazar je bio bolji od Jabloneca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 18:15
Nikola Trajković, trener Radničkog iz Niša MN Press
Nikola Trajković, trener Radničkog iz Niša

Radnički iz Niša je u poslednjoj utakmici na pripremama u Turskoj remizirao sa Ardom 1:1, dok je Novi Pazar pobedio češki Jablonec 2:1. Radnički iz Kragujevca je odigrao 1:1 sa Lođom.

Nišlije su bile bolji protivnik svih 90. minuta, od starta je ekipa Nikole Trajkovića bila agresivnija i konkretnija. Već u 7. minutu je Stojanović pokušao da ugrozi gol Gospodinova, pa je izblokiran Bakić, a onda se okušao i Smajlagić, ali promene rezultata nije bilo. Кazna je stigla u 34. minutu, kada je Jordanov pogodio mrežu Vasiljevića za 1:0. U 44. minutu je dobro šutirao Luković, ali je pogodio okvir gola.

Ekipa Radničkog bila je bolja i u nastavku. Prilike su se nizale jedna za drugom. Udarac Freja odbranio je Gospodinov, kao i nešto kasnije pokušaj Ilića. Dobru priliku imao je i Smajlagić, koji je pogodio stativu, posle dodavanja Mesarovića. Upornost se niškom timu isplatila u 64. minutu kada je Smajlagić pogodio za 1:1 na asistenciju Freja.

"Mislim da smo odradili dobar posao na pripremama, da su momci profesionalno izvršili sve što smo od njih zahtevali. Što se tiče ove same utakmice, pokazali smo karakter u drugom delu. Imali smo dve, tri prilike za pobedu, pogodili jednu stativu, prečku imali i situaciju 1 na 1 sa golmanom. Bili smo bliži pobedi, ali to sada nije toliko važno. Bitno je da nije bio ozbiljnijih povreda, da smo odradili taj fizički deo priprema koji nam je veoma važan i da možemo da nastavimo da se spremamo za prvenstvo", istakao je trener Nikola Trajković.

Nišlije se sutra vraćaju u Srbiju, a narednih dana trebalo bi da na pozajmicu iz Crvene zvezde stigne vezni igrač Edmund Ado.

Radnički Niš je igrao u sastavu: Vasiljević, Vojnović, Bakić, Petrović, Luković, Frej, Ilić, Mesarović, Stojanović, Vukić, Smajlagić. Igrali su još: Stajić, Cvetković, Ivelja, Кrstić, Stojković.

Novi Pazar je ostvario i drugu pobedu u Antaliji. U kvalitetnoj fudbalskoj predstavi plavi su savladali člana elitne češke divizije, ekipu Jabloneca sa 2:1.

 

 

Pazarci su poveli u ranoj fazi meča. Krenulo je od golmana Nikole Mirkovića, koji je izbacio Stefana Dimića. Usledila je asistencija za Sejdubu Sumu, da bi Gvinejac lucidnim driblinzima otvorio put ka Janu Hanušu. Egzekucija je bila lakši deo posla – 1:0 u 4. minutu. 

Usledile su šansa Sume i šut Nikole Karaklajića, a Jablonec je uzvratio sa nekoliko organizovanih napada, bez krajnje opasnosti za Pazarce sve do kornera u 43. minutu. Aleks Alege je sa prve stative savladao Mirkovića – 1:1.

Drugo poluvreme počelo je prečkom Brunčevića, koji je tukao glavom nakon kornera Sume. Pobedu je doneo Marko Šćepović drugim golom na pripremama u 70. minutu. Napadač je šutem pod prečku krunisao lepu akciju Brunčevića i brzonogog asistenta Kneževića – 2:1. 

Da nije signaliziran ofsajd, do kraja bi se upisao i Nikola Srećković, posle najbolje akcije na utakmici. Krenulo je od Šćepovića, a onda su uzdahe prisutnih izmamili oporavljeni Adem Ljajić i nesuđeni strelac Srećković. Poslednji test Novi Pazar će imati u sredu protiv Surhon Termeza iz Uzbekistana.     

Novi Pazar je igrao u sastavu: Mirković – Lazić, Azemović, Fajed, Anan – Sise - Dimić, Islamović, Suma, Karaklajić – Šćepović. Igrali su još: Knežević, Brunčević, Ljajić, Bojat, Srećković, Đo, Opara.

Fudbaleri Radničkog 1923, u poslednjoj proveri u Turskoj, igrali su nerešeno sa poljskim Lođom 1:1 (1:1). Poljski tim je poveo u 16. minutu. Odlično se snašao Zelinga i prevario golmana Lekovića.

Konačnih 1:1 postavio je novajlija Ćosić u 21. Natrčao je na odbijenu loptu, posle udarca Činedua, i doneo izjednačenje. Dobru šansu u nastavku meča, vrednu preokreta, imao je Milutin Vidosavljević. Kragujevčani se u četvrtak vraćaju Srbiju. U Turskoj nisu izgubili nijednom, uz pobedu nad austrijskim Altahom, remizirali su sa ruskim Krilima.

Radnički 1923 je igrao u sastavu: Leković, Adžić, Pecelj, Mitrović, Dadić, Ćosić, Aleksić, Vižđi, Vidosavljević, Gluščević i Činedu. U nastavku su igrali: Mladenović, Dimitrijević, Šerbečić, Đurić, Milošević, U. Vidović, M.Vidović, Ristić, Bukumira i Tomić.