Superliga Srbije

Neću da budem neko sa kim će Radnički da tavori: Nikola Trajković posle poraza od Novog Pazara najavio odlazak iz Niša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.11.2023 21:36
Neću da budem neko sa kim će Radnički da tavori: Nikola Trajković posle poraza od Novog Pazara najavio odlazak iz Niša MN Press

Posle poraza od Novog Pazara trener niškog Radničkog, Nikola Trajković, preuzeo je svu krivicu za to što je ekipa primila taj jedan gol a nije iskoristila nijednu od brojnih šansi. Nije izgovorio reč ostavka, ali je vrlo jasno najavio odlazak sa klupe člana Mottart Bet Superlige Srbije. 

Lična razmišljanja o aktuelnom trenutku Nišlija prvo je podelio sa svojim saradnicima i izabranicima, dok su glave još bile vrele od razočaravajućeg gubitka željenih bodova u 15. kolu šampionata. 

"Razgovarao sam sa igračima, rekao da ne bežim od svoje odgovornosti. Kad sam došao ovde, jasno i glasno sam rekao da želim da se borimo za plej-of. Bili smo u dve, tri utakmice jako blizu toga, kad god nam je trebalo da prelomimo nismo uspeli. Kako je to svuda u fudbalu, ne samo kod nas, odgovornost je na meni. Ja sam ljudima u klubu rekao juče da verujem u pobedu, da ćemo utakmicu dobiti i da preuzimam svu odgovornost ako do toga ne dođe. Ne želim da se krijem iza bilo koga, iza prethodne sezone kada je Radnički menjao nekoliko trenera. Treba biti pošten, neke stvari se nisu poklopile. Žao mi je, jer i dalje mislim da ekipa ima kvalitet, bilo je utakmica koje smo odigrali zaista dobro, ali nije kliknulo i kada je to tako, odgovornost je na treneru", otvorio je Trajković temu svog statusa u Radničkom. 

Na novinarski upit da li on to javno podnosi ostavku ponovo nije izgovorio tu reč, ali je dao vrlo nedvosmislen odgovor. 

"Ne želim sada da zvučim senzacionalistički. Ja sam juče predsedniku, svima u klubu rekao da ćemo mi pobediti Novi Pazar, nkisam utradio to zajedno sa mojim igračima u šta sam verovao, odgovornost je moja. Možda je ovo neko vreme u kojem klub može da reaguje. Opet podvlačim, žao mi je, mnogo stvari je išlo protiv nas, zasluživali smo bolje rezulate. Nekako se sve vreme mučimo, stallno stižemo na krak do cilja, nikako da premostimo. Treba biti pošten, još od četvrtog kola, svaka utakmica je bila pod pritiskom, igrači su pokušavali to da iznesu, ali danas nisu uspeli."

Sam Trajković ne veruje da će mu uprava kluba preći preko rezultata, odnosno sačekati eventualni preokret na bolje. 

"Ne verujem. Osećam se i ja prazno. Verujem, verujem, verujem, i ništa. Kada sam došao ovde rekao sam da želim da se Radnički podigne na neki nivo iznad onog iz prošlse sezone. Neću da budem neko sa kim će Radnički da tavori, nekad su i promene dobre. Nisu česte promene dobre, ali neada treba. Momci su profesionalno radili, trenirali, ne mogu da nađem zamerku na njihov profesionalizam, nismo imali sreće, to nas je koštalo plasmanma i treba trener da odgovara", zaključio je svoje, po svoj prilici, poslednje obraćanje u ulozi trenera Radničkog Nikola Trajković.

Radnički je pod komandom Trajkovića osvojio 13 bodova u 14 kola, što je daleko tanji učinak od ukupnog utiska.