Superliga Srbije

Novi Pazar jednim golom "osvojio" Niš: Đo u drugom poluvremenu matirao ofanzivni Radnički

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.11.2023 19:08
Novi Pazar jednim golom "osvojio" Niš: Đo u drugom poluvremenu matirao ofanzivni Radnički Fudbalski klub Novi Pazar

Brzo su fudbaleri Novog Pazara prebrodili poraz od Partizana i već večeras, na terenu Radničkog iz Niša u prvom meču 15. kola Mozzart Bet lige Srbije, nastavili sa dobrim rezultatima u prvenstvu - 0:1 (0:0). Ne bi uopšte bilo nepravično ni da je drugi tim uzeo makar parče "plena", ali nije imao pojedinca dovoljno s(p)retnog da iskoristi ofanzivan pristup i spreči protivnikov uspon do četvrtog mesta na tabeli. 

Prvo poluvreme proteklo je u prilično izjednačenoj borbi, jer su ekipe imale sličan posed lopte, gotovo jednak broj šansi, približno istu količinu uspelih golmanskih intervencija, opasnih napada, izvedenih kornera... Fudbal spuštenih gardova nije, međutim, nikome doneo prednost posle 45 minuta.

Na početku drugog dela meča Pazarci su trpeli domaćinov pritisak, ali su ostali na nogama, jer nisu poklekli ni posle udarca Ivelje iz vrlo izgledne situacije, pošto je šutirao preko gola. U 63. minutu ih spasila stativa, pošto je Mesarović snažnim udarcem uzdrmao levi deo okvira gola Nikole Mirkovića.

 

 

Gosti su na mahove prelazili centar i pokušavali da prepadnu Nišlije, ali se ni njima nije dalo da probiju "led", ni kada je Adešina nišanio pored desne stative ni kada je Obradović naterao Rosića da isparadira na gol liniji. Sve dok rezervista Đin-Ho Đo nije prelomio stvar (69).

Novajlija iz Južne Koreje dobio je loptu sa desnog krila i bez oklevanja raspalio po njoj, a imao je i sreću da mu domaći defanzivac Jamkan pomogne tako što ju je okrznuo taman toliko da zavara Rosića. Malo zatim Suma je mogao da duplira prednost, međutim zadnji čovek rivalskog tima prozreo je njegovu nameru.

Ni Radničkom se nikako nije dalo da matira Mirkovića, mada se do kraja više trudio i češće napadao po kišom natopljenom "Čairu". Menjali su položaje i strategiju, ali nijedna nije prošla, pa su doživeli sedmi prvenstveni poraz. 

Mozzart Bet Superliga, 15. kolo

petak

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1 (0:0)
/Đo 69/

subota

Radnički 1923 - Voždovac 13.00 (TV Arena 2 Premium)
Radnik - Napredak 16.00 (TV Arena sport 10)
Železničar - Crvena zvezda 18.00 (TV Arena 1 Premium)
IMT - Mladost 18.30 (TV Arena sport 8)

nedelja

Javor - Spatak 16.30 (TV Arena sport 6)
Partizan - Čukarički 19.00 (TV Arena 1 Premium)
TSC - Vojvodina 19.30 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore