Superliga Srbije

ARENA NA KIPRU: Crvena zvezda je za Marka Stemenića porodica, a Glazer najbolji prijatelj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2024 09:24
fudbaler Crvene zvezde, Marko Stamenić MN Press
fudbaler Crvene zvezde, Marko Stamenić

Odigrali su fudbaleri Crvene zvezde tri kontrolne utakmice na pripremama na Kipru, ostvarili sve tri pobede i vizija novog trenera Vladana Milojevića se polako prenosi na teren.

Crveno-beli su na pomenutim duelima protiv Akritasa, Zalaegersega i Spartaka postigli sedam golova i to nagoveštava da bi srpski šampion u nastavku sezone mogao da bude mnogo ofanzivniji, čemu se nada i prvotimac, Marko Stamenić.

"Sveži smo i spremni, kako mentalno tako i fizički. Dobra nedelja je za nama na Кipru i privikavamo se na trenera i njegovu taktiku. Za sada sve ide kako treba, a naredne dve nedelje ćemo iskoristiti kako bismo se u potpunosti privikli na njegov stil i pripremili za nastavak sezone", kaže Stamenić razgovoru za TV Arena sport i dodaje:

"I dalje se upoznajemo sa načinom rada trenera Milojevića, tako da je sada teško reći. Videćete kada se nastavi sezona, a nadam se da ćemo biti napadački opredeljeni, da ćemo imati postavku koja će podjednako dobro da kontroliše napad i odbranu. Uzbuđen sam zbog toga i ubeđen da će sve biti kako treba."

Stamenić je fudbaler koji može da pokriva nekoliko pozicija u timu, baš takve fudbalere treneri najviše vole, a Marko nam je rekao gde on najviše voli da se kreće na terenu.

"Gde god trener bude želeo da igram potrudiću se da se što bolje uklopim. Uvek dajem maksimum, bez obzira na poziciju na kojoj igram. Volim da budem u sredini i da doprinosim i napadu i odbrani. Svakako će biti potrebno da napredujem u svim segmentima, a ja sam spreman da učim."

Zajedništvo je nešto što od kvalitetnog fudbalskog tima stvara šampionski sastav, odnosi među saigračima su važni da se prebrode svi napori tokom sezone, a ono se, baš kao i forma, gradi upravo tokom pripremnog perioda.

"Crvenu zvezdu vidim kao porodicu i kao klub koji podiže trofeje, i u Mozzart Bet Superligi i u Kupu Srbije. Svi se družimo, odnosi u ekipi su sjajni, a najviše vremena provodim sa Omrijem Glazerom. Nas dvojica smo cimeri, često se družimo i van fudbal i smatram ga za jednog od najboljih prijatelja", istakao je Stamenić.