Superliga Srbije

ARENA NA KIPRU: Omri Glazer nam potvrdio da ostaje u Crvenoj zvezdi, hoće da osvoji "duplu krunu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 12:10
Golman Crvene zvezde, Omri Glazer MN Press
Golman Crvene zvezde, Omri Glazer

Navijači Crvene zvezde mogu da odahnu!

Prvi čuvar mreže kluba sa stadiona "Rajko Mitić, Omri Glazer blistao je na golu crveno-belih u jesenjem delu sezone, pre svega se to odnosi na učešće u Ligi šampiona, gde je imao 31 uspešnu intervenciju, a pouzdani golman je u razgovoru za TV Arena sport rekao da nikada ne menja sredinu tokom zimskog prelaznog toka.

Izraelac je još naglasio da je uveren kako će on i njegovi saigrači ove sezone osvojiti "duplu krunu", bez obzira što Partizan trenutno ima bod viška nakon završenog jesenjeg dela Mozzart Bet Superlige.

"Siguran sam da ću ostati u Crvenoj zvezdi. Ne želim da napustim klub u sred sezone. Imamo mnogo stvari koje želimo da ostvarimo, tako da nikada ne bih napustio tim dok posao nije dovršen. A glavni cilj je da osvojimo šampionsku titulu i trofej u kupu", rekao je Glazer u razgovoru za TV Arena sport na pripremama Crvene zvezde na Kipru.

Prvi čuvar mreže srpskog šampiona se potom prisetio nastupa u Ligi šampiona, a otkrio je i koja mu je najomiljenija odbrana iz tog takmičenja.

"Siguran sam da smo mogli više u Ligi šampiona. Bilo je utakmica u kojima je trebalo da pobedimo, kao protiv Jang Bojsa kod kuće i da smo tada preokrenuli sve bi bilo drugačije. Takođe, utakmica u Bernu je bila veoma važna u borbi za treće mesto u Ligu Evrope i tu smo počeli dobro, ali smo propustili nekoliko šansi", istakao je Glazer i dodao:

"Кad je reč o rekordu po broju odbrana, to je lepa stvar. Ovo mi je bio prvi put da igram u Ligi šampiona, ali su za mene mnogo važniji uspesi naše ekipe. Fudbal je timski sport, naravno da individualna dostignuća prijaju, ali na kraju dana želite da pobeđujete i obarate rekorde zajedno sa timom. Odbrana protiv  Lajpciga posle kornera mi je omiljena, kao i dvostruka posle šuteva Halanda, jer, ipak je on jedan od najboljih igrača na svetu."

Izraelski internacionalac nije bio u sastavu Crvene zvezde u utakmici protiv Zaleagersega, a kako nam je otkrio, ne bi trebalo da igra ni u današnjem meču protiv Spartaka (15.30, TV Arena 1 Premium).

MN Press

Golman Crvene zvezde, Omri Glazer

 

"Imao sam blažu povredu ahilove tetive, više kao neka vrsta upale. Nismo želeli da rizikujemo, doneta je odluka da odmorim još dan-dva, kako bi bio spreman za narednu utakmicu."

I za kraj, Omri Glezer je u razgovoru za TV Arena sport otkrio i ko su po njegovom mišljenju najbolji čuvari mreže današnjice.

"Za mene je Tibo Кurtoa najbolji. Trenutno je povređen, ali on je prava zver pred golom,  ogroman je i ima neverovatne odbrane. Ima ih još poput Ter Štegena, koji je takođe povređen, ali moj 
omiljeni golman je Кurtoa", završio je Glazer.