Superliga Srbije

Period u Partizanu najbolji deo života: Kristijan Belić se oprostio od crno-belih

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.01.2024 11:03
Kristijan Belić FK Partizan
Kristijan Belić

Donedavni prvotimac Partizana, Kristijan Belić od danas je zvanično novi fudbaler holandskog AZ Alkmara, a u emotivnom razgovoru za sajt crno-belih se oprostio od kluba iz Humske.

Borbeni zadnji vezni je u više navrata istakao da je boravak među crno-belima njegov najbolji period žvota i poručio je donedavnim saigračima da jedni dugima ostanu najveća podrška.

"Toliko je ovo sve za mene emotivno, jer sam u Partizanu proveo najlepših godinu i po dana u svom životu! Hvala Partizanu što mi je omogućio da stasam kao igrač, da se pokažem u najboljem svetlu i da u punom sjaju napravim transfer u AZ Alkmar. Hvala na toj prilici da napredujem, kao igrač, mojim saigračima, upravi FK Partizan i treneru Igoru Duljaju", rekao je Belć u razgovoru za sajt Partizana i dodao:

 

 

"Došao sam na jako mala vrata i svi su me fantastično prihvatili od prvog dana. Jako mi je teško što idem, ali nadam se da je to trenutno pravi fudbalski put za mene. Saigračima poručujem da je najbitnije da shvate da su oni jedni drugima najveća podrška, i da ovo što Mihajlo Ilić i ja idemo, ne bi moglo bez njih. Fudbal je timski sport, nije individualni, i zato svakog dana treba da budu zajedno, i da se niko nikome ne zamera, da u svakom trenutku budu kao jedan. Nek nastave ovako kao što smo do sada, celu ovu polusezonu, što i znam da hoće."

Nekadašnji član engleskog Vest Hema je naglasio da je posebno zahvalan bivšem treneru Gordanu Petrićukoji je bio taj koji mu je prvi pružio šansu.

"Petrić je napravio prevagu, gde sam i krenuo da igram, i sve je tako krenulo na bolje. Zaslužen je i Stolica, koji me je doveo, ali i svi ostali. Svaki dan ovde mi je bio prelep!  Koliko god znamo da igraš da bi išao preko, kada dođe taj trenutak shvatiš koliko bi u isto vreme želeo da ostaneš i sve bi dao da igraš ovde. Koliko god se lomim u glavi, gledaću na ono pozitivno... Valjda tako mora, a jajdraže mi je štp odlazim nakon pobede u derbiju."

Kristijan Belić je istakao da je Holandija prava zemlja za razvoj mladog igrača i da veruje kako će uspeti da se nametne treneru AZ Alkmara.

"Gledao sam baš juče su imali utakmicu, malo sam pratio i znam da je AZ Alkmar dobar klub,m a Holandija odlična država za život i smatram da je to jako dobar korak za mene. Mislim da mogu da imam minute i igram u novom klubu. Svaka sredina je drugačija, ali otprilike znam šta me očekuje kada odem. Nije mi prvi put da idem u inostranstvo. Radujem se što ću doživeti neko drugo iskustvo. Koliko god mi je žao što idem, za moju fudbalsku karijeru, mislim da je ovo jedan lep korak", naglasio je Belić.